Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Američki Hrvati stipendiraju nadarene studente u domovini

Stipendije mogu dobiti studenti koji ovog proljeća završavaju gimnaziju ili srednju školu u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini te namjeravaju upisati prvu godinu studija na jednom od hrvatskih sveučilišta.
05. travnja 2018. u 11:41 0 komentara 835 prikaza
Croatian Scholarship Fund
Foto: Croatian Scholarship Fund

Croatian Scholarship Fund (Hrvatska školska zaklada), najveća hrvatsko-američka organizacija za stipendiranje nadarenih studenata u domovini raspisala je natječaj za izbor novih stipendista.

Matej Žagar Moja američka priča 'Studij u Americi odlično je iskustvo i preporučio bih ga svakome!'

Stipendije mogu dobiti studenti koji ovog proljeća završavaju gimnaziju ili srednju školu u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini te namjeravaju upisati prvu godinu studija na jednom od hrvatskih sveučilišta. Studenti koje će Zaklada ove godine odabrati na osnovi njihova uspjeha u dosadašnjem školovanju, izvannastavnim aktivnostima te materijalnog stanja obitelji primit će godišnju stipendiju u iznosu od 2000 USD. Stipendija može trajati do pet godina, uključujući tri godine preddiplomskog i dvije godine diplomskog studija.

Zainteresirani trebaju podnijeti prijavu s popratnom dokumentacijom upravi zaklade najkasnije do 15. svibnja ove godine. Prijavnicu i informacije o potrebnim dokumentima možete pronaći na: http://www.croatianscholarship.org/na-hrvatskom/prijavnica/

Croatian Scholarship Fund najpoznatija je iseljenička zaklada za stipendiranje studenata u domovini koja pomaže razvoju domovine već gotovo trideset godina. Zahvaljujući potpori zaklade u domovini su stasali naraštaji uspješnih mladih ljudi koji danas pomažu razvoju Hrvatske na različitim područjima djelovanja. Zakladu vode pripadnici hrvatske dijaspore prve, druge i treće generacije u Kaliforniji, a uživa potporu mnogobrojnih uglednih Amerikanaca.

Menza objavljen natječaj Za studente Hrvate izvan Hrvatske 500 stipendija za akademsku 2017./18. Martin Kowalski Što je presudilo? Dok mnogi odlaze iz Hrvatske, ovaj mladi Nijemac napravio je suprotno Zagreb Potiče se povratak Dodijeljeno 215 stipendija za učenje hrvatskog jezika
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.