Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Svima migrantima zajednička je jedna želja

Kardinal DiNardo pozvao je katolike da razmišljaju o Papinim riječima kao i o primjerima selilaštva iz povijesti vlastitih obitelji
11. siječnja 2018. u 08:34 1 komentara 2043 prikaza
Los Angeles
Foto: Thinkstock

Katolička Crkva u Sjedinjenim Američkim Državama već gotovo pedeset godina od 7. do 13. siječnja obilježava Nacionalni tjedan selilaštva. 

Hrvati u Americi Marin Pleština I Hrvat je bio 'strah i trepet' u Americi. A počeo je kao radnik na pruzi

Biskupska konferencija SAD-a ističe da je to prigoda posebno razmatrati uvjete s kojima se suočavaju selioci, uključivši useljenike, izbjeglice, djecu, kao i žrtve trgovine ljudima.

Američki biskupi ove su godine odabrali temu "Mnoga putovanja, jedna obitelj" kojom žele istaknuti da je selilaštvo zajedničko svim obiteljima budući da svaka od njih u nekom trenutku svoga postojanja, bilo u dalekoj prošlosti ili nedavno, ima priču o tome.

Predsjednik Biskupske konferencije SAD-a kardinal Daniel DiNardo osvrnuo se na brojne promjene u proteklih pet desetljeća, istaknuvši kako je ipak i ondašnjim i suvremenim migrantima zajednička želja za velikim blagoslovima koje nude mogućnosti u Americi. 

U poruci u prigodi ovogodišnjega Tjedna kardinal DiNardo naveo je i riječi pape Franje iz poruke za Svjetski dan mira 2018. koju je usredotočio na migrante i izbjeglice te ističe da oni ne dolaze praznih ruku: "Oni donose svoju hrabrost, vještine, energiju i težnje, kao i blaga vlastite kulture; tako obogaćuju živote naroda koji ih primaju". 

Kardinal DiNardo pozvao je katolike da razmišljaju o Papinim riječima kao i o primjerima selilaštva iz povijesti vlastitih obitelji. 

Jozo Grbeš i Robert Jolić George Radanovich Kako je Hrvat zaslužan za mnoge dobre zakone koje je potvrdio američki Kongres Chicago Prva i najstarija takva banka Hrvatska banka u Americi utemeljena je već 1895. u Chicagu Novi Meksiko Novi Meksiko Hrvati u američkom gradiću podigli spomenik u obliku piramide
  • netstoper:

    Papa bi trebao znati da je ovo pisano Posljednje Vrijeme vrijeme Arhanđela Michaela ,kada se dvoje zaljubljenih vode za ruke čine slovo "M" kada se dva prijatelja i kolege pozdravljaju čine slovo "M", anđeli su vam čista ljubav u rukama ... prikaži još!a im mač Duha Svetoga koji je riječ Božja i njome se bore za spas ljudskih Duša, tako kaže Sveto Pismo (Biblija). Svatko osobno formira svoj trenutni stav i odnos prema izbjeglicama koji su u mnogim prilikama predmet i oruđe nečije manipulacije. Ljudsko dostojanstvo jasno vidljivo nije dovoljno cijenjeno i zaštićeno posebno danas...