Lov

Zabrinuti Hrvati u Kanadi: Plašimo se odlazaka u parkove i šume

Šuma
Foto: Thinkstock
1/3
25.10.2016.
u 19:40

Zahvaljujući senzacionalnim videosnimkama i naslovima u medijima, raširio se strah

Pennywise, klaun sa sablasno bijelim licem, glavni je junak knjige Stephena Kinga "Ono" (It). 

Misteriozni čovjek kojem se ne vidi koža lica očito zastrašuje pojedince, ponajviše djecu. Tko se krije iza te maske, pitaju se mnoga kanadska djeca zgrožena i zaintrigirana ovim fenomenom.

Trenutačno se u Torontu snima remake horora prema spomenutom romanu strave. Premijera se očekuje u rujnu 2017. godine, no film već sada podiže medijsku prašinu. 

Producenti su upravo negirali bilo kakvu podudarnost s nedavnim incidentima "promatranja klauna" koji i dalje izlaze iz skrivenih ormara. 

Zahvaljujući senzacionalnim videosnimkama i naslovima u medijima, raširio se strah. 

Danas se uglavnom svi plaše odlazaka u parkove ili šume jer ih tamo očekuje zastrašujući klaun.

U kanadskom glavnom gradu Ottawi i u regiji Toronta u kojoj živi glavnina stanovništva Ontarija – Greater Toronto Area (GTA), djecu i roditelje iznenadila su pisma koja su odaslana iz pojedinih škola početkom listopada. 

U njima se navodi da djeca moraju obavijestiti roditelje i policiju ako su imala bilo kakav susret s klaunom. Sve je izgleda započelo s medijskom histerijom koja se proširila iz Sjedinjenih Američkih Država i u dijelove Kanade. 

Medijska hajka uslijedila je nakon uhićenja 24-godišnjaka obučenog u klauna, kojeg je privela policija u gradu Clark’s Harbour.

Prema izjavama svjedoka, klaun je zgrabio dječaka i pokušao ga povući. 

U SAD-u je čak i medijski servis Bijele kuće reagirao smirujući stanovništvo. Kažu da to nisu nikakvi strašni tipovi nego obični ljudi koji žele strašiti prolaznike.

U međuvremenu se gomilaju incidenti s klaunovima budući da okupiraju pozornost policije i ostalih službi osiguranja. 

Što bi bilo da klaunovi iz parkova i šuma presele u velike trgovačke centre? 

Upravo toga se plaše mnogi jer se približava vrijeme blagdanske kupnje.

No bez obzira na to jesu li čudni klaunovi opasni ili su samo šaljivci, činjenica je da za Noć vještica djeci neće biti dopušteno maskiranje u klaunove. 

Također su na svim prodajnim mjestima povučeni takvi kostimi. Ako netko poželi nositi stari kostim ili obojiti lice u sablasno bijelog klauna, zasigurno će biti priveden na policiju.

Ključne riječi

Komentara 38

DA
DamirH
20:12 25.10.2016.

Ako je po VL samo Hrvati u ugrozi? Sund i zuta stampa VLa nekad ozbiljnog tiska.

SA
samuraj
22:37 25.10.2016.

Kad prvi klaun popuši metak završit će klaunomanija,reklamna kampanja i sve ostale zaj-ebancije vezane za klaunove. Bu-dala i grbava drveta je uistinu najviše na kugli zemaljskoj.

AN
Antunek232
20:56 25.10.2016.

Za u šumu otić morate kontaktirat Mesića ili nekog sličnom njemu!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije