Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Ovako iseljenici pomažu Hrvatskoj: Rukavice Stipe Miočića prodane za osam tisuća dolara

Amerikanac hrvatskog podrijetla oduševljen raznovrsnom ponudom hrane i pića, najviše je uživao u kranjskim kobasicama, paškom siru i sarmi
07. listopada 2016. u 09:49 4 komentara 2404 prikaza
Golf turnir
Foto: Canadian-Croatian Chamber of Commerce
Pogledajte galeriju 1/7

Kanadsko-hrvatska gospodarska komora nedavno je u Torontu organizirala 14. golf turnir "Okus Hrvatske" koji je okupio najviše posjetitelja dosad – njih 216.

Cilj ovakvih susreta u Glen Eagle klubu je poticanje ljudi na zabavu i stvaranje poslovnih mogućnosti, uz neizostavne hrvatske specijalitete.

Tako su sudionici i njihovi prijatelji mogli kušati kotlovinu, pivo iz domovine, rižoto od morskih plodova te mnoge druge domaće delicije.

Na ovogodišnjem turniru poseban gost bio je svjetski prvak UFC-a u teškoj kategoriji, Stipe Miočić.

Ovaj Amerikanac hrvatskog podrijetla oduševljen raznovrsnom ponudom hrane i pića, najviše je uživao u kranjskim kobasicama, paškom siru i sarmi.

"Teško da netko odavde može otići žedan i gladan", komentirao je Hrvat iz Clevelanda.

Kao neiskusni golfer Miočić je napravio nekoliko udaraca, a potom je proveo dan u potpisivanju autograma i fotografiranju s obožavateljima. Uglavnom se družio sa skupinom dobrovoljaca koja je pekla odojke. 

Drugo iznenađenje za posjetitelje turnira bio je dolazak TS Mejaša u sklopu njihove kanadske turneje.

Toronto Metros-Croatia Toronto Metros-Croatia Prošlo je 40 godina od velike hrvatske utakmice Ana Ganza i Majka Terezija Ana Ganza Hrvatska iseljenica o iskustvu rada s Majkom Terezijom: Moj život se tad potpuno promijenio

Ovaj dobro posjećeni turnir prate različiti sadržaji namijenjeni promociji hrvatskih okusa i raznih proizvoda.

Tom prilikom započela je i kampanja Kanadsko-hrvatske gospodarske komore za obnovu vukovarskog vodotornja. 

S početnih pet tisuća dolara, komora je dala svoj prvi prilog.

"Tijekom večeri licitirali smo boksačke rukavice koje je nosio i potpisao Stipe Miočić. Postignuta je dobra cijena od osam tisuća kanadskih dolara za dva para", sa zadovoljstvom je objavio Ivan Grbešić, voditelj humanitarne aukcije i član Uprave Kanadsko-hrvatske gospodarske komore.

Cijeli događaj bio je vrlo uspješan zahvaljujući velikom odazivu sponzora i volontera.

 • Avatar Oberstleutnant
  Oberstleutnant:

  Bravo Stipe! Ostali nek pate!

 • zelina:

  Vjerojatno je Stipe popio pivu sa Jurom Čuvalom na njegovom terenu u Torontu.

 • pp:

  Bravo! Treba nam Ministarstvo demografske obnove i iseljeništva. Sramotno je, a i šteta je da Hrvatska ne iskorištava potencijal koji ima dijaspora. Od povezivanja sa zemljama u kojima jesu, prijenosu znanja i iskustva, ulaganja, obogaćivanja i nas i njih, do ... prikaži još! useljavanja i povratka recimo Hrvata iz Južne Amerike kojima je Hrvatska i privlačnije mjesto za život od zemalja u kojima su rođeni. Vrijeme je da se pokrenemo i počnemo raditi, a ne samo ćakulati po hrvatski...