Zagreb

Prva sjednica Vijeća za učenje hrvatskog kao drugog, stranog i nasljednog jezika

Sjednica Vijeća
Foto: Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
1/3
11.07.2017.
u 09:28

Članovi su razmotrili postojeće stanje i postignuća u učenju, razgovarali su o izazovima, planovima i prijedlozima za unaprjeđenje te su utvrdili neposredne ciljeve za predstojeće razdoblje

U prostorijama Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske jučer je održana prva sjednica Vijeća za učenje i poučavanje hrvatskoga kao drugoga, stranog i nasljednog jezika.

Tom prigodom državni tajnik i predsjednik Vijeća, Zvonko Milas, naglasio je kako poznavanje hrvatskoga jezika ima nemjerljivo značenje za očuvanje i razvijanje identiteta naših ljudi koji žive izvan svoje domovine.

"Uspostavom Vijeća želi se potaknuti razvijanje postojećih i pronalaženje novih oblika učenja hrvatskoga jezika te doprinijeti učvršćivanju njegova ugleda, kako u domovini, tako i u svijetu. Nadam se da ćemo već nakon ove sjednice imati malo jasniju sliku o potrebnim prvim koracima kojima bismo putem hrvatskoga jezika mogli još jače povezati naše ljude ma gdje bili", istaknuo je Milas.

Na prvoj sjednici, članovi Vijeća razmotrili su postojeće stanje i postignuća u učenju, razgovarali su o izazovima, planovima i prijedlozima za unaprjeđenje te su utvrdili neposredne ciljeve za predstojeće razdoblje.

Vijeće za učenje i poučavanje hrvatskoga kao drugoga, stranog i nasljednog jezika je koordinacijsko, savjetodavno i stručno tijelo koje ima zadatak utvrditi ciljeve i dati smjernice za rješavanje brojnih tekućih pitanja vezanih uz provedbu i promicanje učenja i poučavanja hrvatskoga jezika i kulture, posebice među Hrvatima i njihovim brojnim potomcima koji žive izvan svoje domovine.

Sastoji se od članova predstavnika nadležnih državnih tijela i institucija te od članova neovisnih stručnjaka odabranih javnim pozivom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije