Naslovnica Vijesti

Prva sjednica Vijeća za učenje hrvatskog kao drugog, stranog i nasljednog jezika

Članovi su razmotrili postojeće stanje i postignuća u učenju, razgovarali su o izazovima, planovima i prijedlozima za unaprjeđenje te su utvrdili neposredne ciljeve za predstojeće razdoblje
11. srpnja 2017. u 09:28 0 komentara 543 prikaza
Sjednica Vijeća
Foto: Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Pogledajte galeriju 1/3

U prostorijama Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske jučer je održana prva sjednica Vijeća za učenje i poučavanje hrvatskoga kao drugoga, stranog i nasljednog jezika.

Četiri kampa Na otoku Pagu uči se hrvatski jezik

Tom prigodom državni tajnik i predsjednik Vijeća, Zvonko Milas, naglasio je kako poznavanje hrvatskoga jezika ima nemjerljivo značenje za očuvanje i razvijanje identiteta naših ljudi koji žive izvan svoje domovine.

"Uspostavom Vijeća želi se potaknuti razvijanje postojećih i pronalaženje novih oblika učenja hrvatskoga jezika te doprinijeti učvršćivanju njegova ugleda, kako u domovini, tako i u svijetu. Nadam se da ćemo već nakon ove sjednice imati malo jasniju sliku o potrebnim prvim koracima kojima bismo putem hrvatskoga jezika mogli još jače povezati naše ljude ma gdje bili", istaknuo je Milas.

Na prvoj sjednici, članovi Vijeća razmotrili su postojeće stanje i postignuća u učenju, razgovarali su o izazovima, planovima i prijedlozima za unaprjeđenje te su utvrdili neposredne ciljeve za predstojeće razdoblje.

Vijeće za učenje i poučavanje hrvatskoga kao drugoga, stranog i nasljednog jezika je koordinacijsko, savjetodavno i stručno tijelo koje ima zadatak utvrditi ciljeve i dati smjernice za rješavanje brojnih tekućih pitanja vezanih uz provedbu i promicanje učenja i poučavanja hrvatskoga jezika i kulture, posebice među Hrvatima i njihovim brojnim potomcima koji žive izvan svoje domovine.

Sastoji se od članova predstavnika nadležnih državnih tijela i institucija te od članova neovisnih stručnjaka odabranih javnim pozivom.

Umok VIDEO Mjesto u kojem se hrvatski jezik izgubio Skype Javni poziv Naučite hrvatski jezik putem interneta Kalifornija Zaklada Ne govore hrvatski jezik, ali žele pomoći napretku domovine svojih predaka
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.