Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Ne govore hrvatski jezik, ali žele pomoći napretku domovine svojih predaka

Prednost će imati gimnazijalci i učenici srednjih škola s prosjekom iznad 4,5 na svakoj godini školovanja te oni koji dolaze iz obitelji slabijeg imovinskog stanja
23. ožujka 2017. u 09:06 0 komentara 967 prikaza
Kalifornija
Foto: Lewis Stickley/Press Association/PIXSELL

Hrvatska školska zaklada, najveća hrvatsko-američka organizacija za stipendiranje nadarenih studenata u domovini sa sjedištem u Kaliforniji, i ove će godine stipendirati nadarene studente iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Kandidirati se mogu uspješni maturanti gimnazija i srednjih škola koji namjeravaju upisati prvu godinu studija na jednome od hrvatskih sveučilišta, a stipendija se automatski produljuje do kraja školovanja ako izabranik zadovolji kvalitetom.

>> Američki Hrvati koji ne odustaju od svoje domovine!

Zainteresirani mogu podnijeti prijavu upravi zaklade najkasnije do 1. svibnja 2017. te priložiti popratnu dokumentaciju. 

Prijavnica i informacije o potrebnim dokumentima mogu se pronaći na službenoj web stranici...

Prednost će imati gimnazijalci i učenici srednjih škola s prosjekom iznad 4,5 na svakoj godini školovanja te oni koji dolaze iz obitelji slabijeg imovinskog stanja.  

Skype Za učenje hrvatskog jezika Donosimo popis iseljenika koji su dobili stipendije Croatian Scholarship Fund Croatian Scholarship Fund Ovo su stipendisti najveće hrvatske iseljeničke zaklade

Zaklada je utemeljena prije gotovo trideset godina, a stipendira nadarene studente u domovini od 1993. 

Do sada je – zahvaljujući njezinoj materijalnoj potpori – diplomiralo više od tri stotine studenata na različitim fakultetima te danas pomažu razvitku svoje zemlje. 

Geslo je zaklade "Stvaranje lidera kroz obrazovanje", a temeljna misija – pomoći Hrvatskoj ulažući u mlade i sposobne ljude koji će u budućnosti nositi njezin razvoj. 

Zakladu vode i potpomažu američki Hrvati drugog i trećeg naraštaja, od kojih većina i ne govori hrvatski jezik, ali žele pomoći napretku domovine svojih roditelja i djedova. 

>> Evo kako naši ljudi u Mađarskoj na svojoj duši nose sudbinu hrvatske narodnosti

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.