Konkretni poslovni projekti

Državna tajnica Bušić odlazi u Latinsku Ameriku. Donosimo glavne ciljeve posjeta

Zdravka Bušić
Igor Šoban/PIXSELL
24.10.2017.
u 08:48

Središnji događaj bit će okupljanje hrvatskog iseljeništva iz svih zemalja Latinske Amerike u glavnom gradu Čilea – Santiagu od 27. do 29. listopada

Izaslanstvo Republike Hrvatske predvođeno Zdravkom Bušić, državnom tajnicom za političke poslove u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, u razdoblju od 23. listopada do 1. studenoga 2017. godine posjetit će Argentinu, Urugvaj, Čile i Kolumbiju. 

Cilj je posjeta jačanje političkog dijaloga Republike Hrvatske s državama Latinske Amerike, otvaranje novih gospodarskih inicijativa te valoriziranje potencijala suradnje domovine i naših iseljenika u gospodarstvu, kulturi, znanosti i obrazovanju, navodi se u priopćenju.

Središnji događaj posjeta bit će okupljanje hrvatskog iseljeništva iz svih zemalja Latinske Amerike u glavnom gradu Čilea – Santiagu od 27. do 29. listopada.

Taj susret je, tvrde u Ministarstvu, jedinstvena prilika za stvaranje novih ideja kako bi suradnja Hrvatske i naših iseljenika u Latinskoj Americi rezultirala konkretnim poslovnim projektima (npr. osnivanje Hrvatske gospodarske komore Latinske Amerike) te se odrazila i u akademskom i kulturnom životu.
 
U kontekstu dinamiziranja odnosa između Europske unije i Latinske Amerike, Vlada Republike Hrvatske intenzivno radi na snažnijem uključivanju Hrvatske u te procese, pri čemu je Lijepoj Našoj glavna prednost mnogobrojno i utjecajno iseljeništvo u Latinskoj Americi koje je aktivno pomagalo u Domovinskom ratu, stoji u priopćenju.

Komentara 2

DU
Deleted user
20:50 24.10.2017.

Apsolutno ona nema nikakvog posla tamo, to je bestijalno traćenje novca. Ulaganja nikakvih neće biti bez radikalnog preuređenja pravosuđa, a njima nije na kraj pameti ni prstom mrdnuti u tom smjeru, čak ministar pravosuđa ne krije da neće ništa mijenjati. Tako da nikakvih investicija neće biti u Hrvatskoj.

JD
jdubravcic2
07:52 25.10.2017.

ne nego će u Moskvu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije