Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Što spaja Vukovar, Široki Brijeg i Chicago?

Susret je završen uz ples i pjesmu. Zasvirali su tamburaši iz škole Kardinal Stepinac, dok su djeca iz Vukovara, Širokog Brijega te ostalih škola u Chicagu zaplesala na zvuke tamburice
27. veljače 2018. u 12:51 0 komentara 2251 prikaza
Foto: Iva Lugarić
Pogledajte galeriju 1/17

U sklopu programa "Korijeni" koji spaja Hrvate izvan domovine, održana je druga videokonferencija na kojoj je sudjelovalo pet škola: Prva osnovna škola "Široki Brijeg", Osnovna škola Dragutina Tadijanovića  Vukovar te tri škole iz Chicaga – Hrvatska škola kardinala Stepinca – Chicago, Hrvatska škola "Presveto srce" – Chicago i Hrvatska škola pri Hrvatskom kulturnom centru u Chicagu.

Vukovar Videokonferencija Kako je Vukovar spojio hrvatske mališane iz domovine i iseljeništva

Bio je to susret sada već poznatih lica. Djeca iz Vukovara svoje male prijatelje u Chicagu poučili su o Ivani Brlić-Mažuranić i ispričali im priču Šuma Striborova, dok su ih mališani iz Širokog Brijega upoznali sa svojim krajem.

Jedna od tema ove konferencije bila je i hrvatska kulturna baština, a kako tradiciju od zaborava čuvaju maleni Hrvati, pjesmom i plesom pokazali su polaznici dopunskih škola diljem Chicaga.

Virtualnom susretu u Vukovaru ravnateljici škole Lidiji Miletić pridružila se i Croatiana Orešković iz Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske koja je ujedno jedna od začetnica samoga projekta i velika pokretačka snaga.

Iz Hrvatskog kulturnog centra u Chicagu javila se generalna konzulica Sanja Laković izrazivši oduševljenje projektom, naglasivši važnost održavanja veza s domovinom.

Na prijedlog Lidije Miletić, susret je završen uz ples i pjesmu. Zasvirali su tamburaši iz škole Kardinala Stepinca, dok su djeca iz Vukovara, Širokog Brijega te ostalih škola u Chicagu zaplesala na zvuke tamburice. Tako su se ponovno oprostili jedni od drugih, punim srcem i s osmijehom na licu. 

Druženje i opuštanje Čikaške Hrvatice na kušanju vina iz domovine Za seljačkim stolom Kakva gurmanska senzacija u Chicagu! Iseljenici pripremili jela iz domovine Sanja Laković Chicago Laković: Nada svakog naroda leži u kontinuiranom življenju svoje kulture i tradicije
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.