Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Laković: Nada svakog naroda leži u kontinuiranom življenju svoje kulture i tradicije

Na dugom putu uz rame s hrvatskim iseljeništvom, svjedoci su povijesti jednog naroda koja se gradi daleko od domovine. A ove godine predstavio se novi mladi župnik Dražan Boras, prisjetivši se kako je 2006. bio u posjetu Chicagu
07. studenoga 2017. u 07:04 0 komentara 239 prikaza
Sanja Laković
Foto: Iva Lugarić
Pogledajte galeriju 1/4

Subotnja večer protekla je u okupljanju župljana crkve Bl. Alojzija Stepinca u Chicagu. Bila je to prilika da zahvale dragim franjevcima koji oduvijek brinu za očuvanje hrvatske kulture, jezika, ali i svakoga vjernika ponaosob.

golf turnir GOLFski TURNIR Kada pomažete onima s najvećom potrebom, onda najviše pomažete

Na dugom putu uz rame s hrvatskim iseljeništvom, svjedoci su povijesti jednog naroda koja se gradi daleko od domovine. A ove godine predstavio se novi mladi župnik Dražan Boras, prisjetivši se kako je 2006. bio u posjetu Chicagu

"Tada nisam mogao ni slutiti da ću nakon 11 godina stajati ovdje i govoriti ove riječi. To je još jedan od dokaza da su Božji planovi i puti nama nepredvidivi, no ipak su s razlogom smisleni", rekao je Boras, zahvalivši svima onima koji odvajaju svoje vrijeme, trud i ljubav kako bi hrvatska zajednica rasla u vjeri.

Na proslavi je bila i generalna konzulica Republike Hrvatske u Chicagu, gospođa Sanja Laković koja je naglasila da nada svakog naroda leži u kontinuiranom življenju svoje kulture i tradicije. 

"U domovini, gdje je čovjek okružen svojim jezikom, životom koji poznaje i krajolikom iz kojeg je izrastao, to je mnogo lakše. Tako sam uvijek iznova dirnuta okupljanjima poput ovog večeras, kada na prvom mjestu ističemo naše zajedništvo kojim ustrajno njegujemo svoj identitet", istaknula je Laković.

Prisutne je pozdravio i generalni konzul Bosne i Hercegovine u Chicagu Berislav Vujeva koji je također izrazio zadovoljstvo velikim odazivom i zajedništvom.

Hrvatski kulturni centar u Chicagu Godišnjica Srce i duša za Hrvate iz Chicaga od 1974. Josipa Lisac VIDEO Pogledajte nastup Josipe Lisac u Chicagu Modna revija FOTOGALERIJA Hrvatice iz Chicaga na humanitarnoj modnoj reviji
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.