Chicago

Laković: Nada svakog naroda leži u kontinuiranom življenju svoje kulture i tradicije

Sanja Laković
Foto: Iva Lugarić
1/4
07.11.2017.
u 07:04

Na dugom putu uz rame s hrvatskim iseljeništvom, svjedoci su povijesti jednog naroda koja se gradi daleko od domovine. A ove godine predstavio se novi mladi župnik Dražan Boras, prisjetivši se kako je 2006. bio u posjetu Chicagu

Subotnja večer protekla je u okupljanju župljana crkve Bl. Alojzija Stepinca u Chicagu. Bila je to prilika da zahvale dragim franjevcima koji oduvijek brinu za očuvanje hrvatske kulture, jezika, ali i svakoga vjernika ponaosob.

Na dugom putu uz rame s hrvatskim iseljeništvom, svjedoci su povijesti jednog naroda koja se gradi daleko od domovine. A ove godine predstavio se novi mladi župnik Dražan Boras, prisjetivši se kako je 2006. bio u posjetu Chicagu

"Tada nisam mogao ni slutiti da ću nakon 11 godina stajati ovdje i govoriti ove riječi. To je još jedan od dokaza da su Božji planovi i puti nama nepredvidivi, no ipak su s razlogom smisleni", rekao je Boras, zahvalivši svima onima koji odvajaju svoje vrijeme, trud i ljubav kako bi hrvatska zajednica rasla u vjeri.

Na proslavi je bila i generalna konzulica Republike Hrvatske u Chicagu, gospođa Sanja Laković koja je naglasila da nada svakog naroda leži u kontinuiranom življenju svoje kulture i tradicije. 

"U domovini, gdje je čovjek okružen svojim jezikom, životom koji poznaje i krajolikom iz kojeg je izrastao, to je mnogo lakše. Tako sam uvijek iznova dirnuta okupljanjima poput ovog večeras, kada na prvom mjestu ističemo naše zajedništvo kojim ustrajno njegujemo svoj identitet", istaknula je Laković.

Prisutne je pozdravio i generalni konzul Bosne i Hercegovine u Chicagu Berislav Vujeva koji je također izrazio zadovoljstvo velikim odazivom i zajedništvom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije