Za seljačkim stolom

Kakva gurmanska senzacija u Chicagu! Iseljenici pripremili jela iz domovine

Foto: Maria Trutin Hrvojević
1/29
20.02.2018.
u 11:34

Na jelovniku su bili čvarci, gulaš, pogače, crni rižoto, salata od hobotnice, kolač od limuna i lavande, slavonski čobanac, tačkrle i patka s mlincima

Festival hrvatske kuhinje u Hrvatskom kulturnom centru u Chicagu ima sve više poklonika. A sve je počelo prije sedam godina kada je KUD "Hrvatska loza" organizirao prvi ovakav susret. Događaj je to kojem se danas vesele ne samo Hrvati već i brojni naši prijatelji.

Svaka od regija zastupljena je svojim autohtonim delicijama, a velika pozornost posvećuje se i uređenju štandova. Na najoriginalniji način želi se dočarati tradicionalni ambijent Like i Korduna, Bosne i Hercegovine, Dalmacije, Slavonije te Zagorja i Prigorja. 

Na jelovniku su bili čvarci, gulaš, pogače, crni rižoto, salata od hobotnice, kolač od limuna i lavande, slavonski čobanac, tačkrle i patka s mlincima. Druženje je nastavljeno uz pjesmu i veselje. 

 

Komentara 2

Avatar Made in Germany
Made in Germany
07:40 26.02.2018.

Skradinski rizot je trebao bit na jelovniku. Amerikanci bi prste polizali...

Avatar Ironman0105
Ironman0105
08:49 21.02.2018.

Jednostavno nije istina. Americka kuhinja i gastronomske navike toliko su razlicite of Hrvatskih da ne mogu vjerovati da bi se ikojem amerikancu svidjela nasa kuhinja.I svi za koje znam da su posjetili Hrvatsku bezrezervno su hvalili ljepotu, ali isto tako bezrezervno kudili kuhinju, koja je dijametralno razlicita od njihove. Tko god kaze da to nije istina, laze....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije