Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Veliki interes dijaspore za učenjem hrvatskog jezika i kulture

Djeca će moći sudjelovati u raznim kreativnim igraonicama-radionicama (jezična, kulturološka, likovna, novinarska, lutkarska, dramska, plesna i filmska) te nizu sportskih, rekreativnih i zabavnih sadržaja
14. srpnja 2019. u 13:41 0 komentara 80 prikaza
Foto: Matica

U Novom Vinodolskom, primorskom ljetovalištu bogate kulturne prošlosti, danas će započeti 27. Mala škola hrvatskog jezika i kulture, javlja Hrvatska matica iseljenika.

Skype Do 1. srpnja 2019. Prijavite se na online tečaj učenja hrvatskog jezika

Temeljni cilj ovog ljetovanja je da djeca koja žive izvan Hrvatske, u zajedništvu sa svojim vršnjacima iz različitih mjesta u Lijepoj Našoj, unaprijede svoje znanje hrvatskog jezika te upoznaju kulturnu i prirodnu baštinu kraja u kojemu borave.

Program škole odvija se u Domu Crvenog križa grada Zagreba – Hostelu Villa Rustica do 26. srpnja 2019., a djeca će moći sudjelovati u raznim kreativnim igraonicama-radionicama (jezična, kulturološka, likovna, novinarska, lutkarska, dramska, plesna i filmska) te nizu sportskih, rekreativnih i zabavnih sadržaja. Bit će tu još puno, puno veselja i radosnih trenutaka u zdravom, bezbrižnom i sigurnom okolišu pod nadzorom iskusnih i pouzdanih učitelja i voditelja. 

Dan otvorenih vrata Predsjednica o hrvatskom jeziku u dijaspori: Jaka je želja naših iseljenika za očuvanjem kulture

Ovogodišnji program okupio je do sada najveći broj polaznika u dobi od 9 do 16 godina, njih 124, iz 21 europske i prekooceanske zemlje: Sjedinjenih Američkih Država, Kanade, Omana, Katara, Irske, Mađarske, Njemačke, Austrije, Italije, Ujedinjenog Kraljevstva (Velike Britanije, Škotske i Sjeverne Irske), Belgije, Švedske, Norveške, Slovenije, Francuske, Španjolske, Poljske, Crne Gore, Srbije, Makedonije i Hrvatske.

HiT-1 Oni su potomci hrvatskih iseljenika, zaljubljenici u Lijepu Našu i žele učiti hrvatski jezik

Objedinjen sadržaj svih radionica bit će prikazan u četvrtak 25. srpnja na večernjoj završnoj priredbi. Organizaciju Male škole hrvatskog jezika i kulture potpisuje Hrvatska matica iseljenika.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.