Novi Vinodolski

Veliki interes dijaspore za učenjem hrvatskog jezika i kulture

Matica
14.07.2019.
u 13:41

Djeca će moći sudjelovati u raznim kreativnim igraonicama-radionicama (jezična, kulturološka, likovna, novinarska, lutkarska, dramska, plesna i filmska) te nizu sportskih, rekreativnih i zabavnih sadržaja

U Novom Vinodolskom, primorskom ljetovalištu bogate kulturne prošlosti, danas će započeti 27. Mala škola hrvatskog jezika i kulture, javlja Hrvatska matica iseljenika.

Temeljni cilj ovog ljetovanja je da djeca koja žive izvan Hrvatske, u zajedništvu sa svojim vršnjacima iz različitih mjesta u Lijepoj Našoj, unaprijede svoje znanje hrvatskog jezika te upoznaju kulturnu i prirodnu baštinu kraja u kojemu borave.

Program škole odvija se u Domu Crvenog križa grada Zagreba – Hostelu Villa Rustica do 26. srpnja 2019., a djeca će moći sudjelovati u raznim kreativnim igraonicama-radionicama (jezična, kulturološka, likovna, novinarska, lutkarska, dramska, plesna i filmska) te nizu sportskih, rekreativnih i zabavnih sadržaja. Bit će tu još puno, puno veselja i radosnih trenutaka u zdravom, bezbrižnom i sigurnom okolišu pod nadzorom iskusnih i pouzdanih učitelja i voditelja. 

Ovogodišnji program okupio je do sada najveći broj polaznika u dobi od 9 do 16 godina, njih 124, iz 21 europske i prekooceanske zemlje: Sjedinjenih Američkih Država, Kanade, Omana, Katara, Irske, Mađarske, Njemačke, Austrije, Italije, Ujedinjenog Kraljevstva (Velike Britanije, Škotske i Sjeverne Irske), Belgije, Švedske, Norveške, Slovenije, Francuske, Španjolske, Poljske, Crne Gore, Srbije, Makedonije i Hrvatske.

Objedinjen sadržaj svih radionica bit će prikazan u četvrtak 25. srpnja na večernjoj završnoj priredbi. Organizaciju Male škole hrvatskog jezika i kulture potpisuje Hrvatska matica iseljenika.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije