HKD Napredak

Uskrsni koncert u mostarskoj katedrali

HKD NAPREDAK
24.04.2019.
u 07:51

Na programu su bile neke hrvatske pučke uskrsne skladbe, ali i skladbe poznatih domaćih i svjetskih skladatelja. Izvedeno je 13 skladbi, sedam solističkih i šest zborskih

Na uskrsni ponedjeljak u organizaciji Hrvatskog kulturnog društva Napredak – Glavna podružnica Mostar i Katedralnog mješovitog zbora "Marija" u mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve, održan je Uskrsni koncert, javlja hkdnapredak.com.

Na početku je prisutne pozdravio član Upravnog odbora mostarskog Napretka don Niko Luburić, koji vodi Katedralni mješoviti zbor "Marija" sa s. Mateom Krešić, zaželjevši svima sretan Uskrs.

Na programu su bile neke hrvatske pučke uskrsne skladbe, ali i skladbe poznatih domaćih i svjetskih skladatelja. Izvedeno je 13 skladbi, sedam solističkih i šest zborskih.

Na koncertu su, pod ravnanjem don Nike Luburića, nastupili: solistica Opere Narodnog pozorišta Sarajevo, bivša Napretkova stipendistica, sopranistica Katarina Kikić; solist i pjevač Katedralnog mješovitog zbora "Marija", tenor David Gagro; mladi mostarski bariton, koji je završio studij solo pjevanja na Studiju glazbene umjetnosti Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru, Hrvoje Merdžo; bas, koji je više puta nastupao sa solo ulogama na Napretkovim i drugim koncertima, don Niko Luburić te Katedralni mješoviti zbor "Marija" uz orguljašku i glasovirsku potporu Katje Krolo-Šarac, profesorice Studija glazbene umjetnosti Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru.

Koncertu su, uz mjesnog biskupa mons. dr. Ratka Perića prisustvovali: katedralni župnik mons. Luka Pavlović, mons. dr. Ante Brajko, mr. don Davor Berezovski, mr. don Pero Miličević i drugi svećenici iz okolnih župa te predsjednik i dopredsjednik Hrvatskog kulturnog društva Hrvatskog kulturnog društva Napredak – Glavna podružnica Mostar, Marko Romić i Miroslav Landeka i drugi ugledni gosti iz kulturnog života grada.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije