Naslovnica Vijesti

Uskrsni koncert u mostarskoj katedrali

Na programu su bile neke hrvatske pučke uskrsne skladbe, ali i skladbe poznatih domaćih i svjetskih skladatelja. Izvedeno je 13 skladbi, sedam solističkih i šest zborskih
24. travnja 2019. u 07:51 0 komentara 19 prikaza
Foto: HKD NAPREDAK

Na uskrsni ponedjeljak u organizaciji Hrvatskog kulturnog društva Napredak – Glavna podružnica Mostar i Katedralnog mješovitog zbora "Marija" u mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve, održan je Uskrsni koncert, javlja hkdnapredak.com.

AKroBiH Dva desetljeća Napretkovih tamburaša u Beču

Na početku je prisutne pozdravio član Upravnog odbora mostarskog Napretka don Niko Luburić, koji vodi Katedralni mješoviti zbor "Marija" sa s. Mateom Krešić, zaželjevši svima sretan Uskrs.

Na programu su bile neke hrvatske pučke uskrsne skladbe, ali i skladbe poznatih domaćih i svjetskih skladatelja. Izvedeno je 13 skladbi, sedam solističkih i šest zborskih.

Beč Još uvijek se priča o koncertu Zlatka Josipa Grgića

Na koncertu su, pod ravnanjem don Nike Luburića, nastupili: solistica Opere Narodnog pozorišta Sarajevo, bivša Napretkova stipendistica, sopranistica Katarina Kikić; solist i pjevač Katedralnog mješovitog zbora "Marija", tenor David Gagro; mladi mostarski bariton, koji je završio studij solo pjevanja na Studiju glazbene umjetnosti Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru, Hrvoje Merdžo; bas, koji je više puta nastupao sa solo ulogama na Napretkovim i drugim koncertima, don Niko Luburić te Katedralni mješoviti zbor "Marija" uz orguljašku i glasovirsku potporu Katje Krolo-Šarac, profesorice Studija glazbene umjetnosti Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru.

Dva desetljeća vizije Završila Napretkova akademija u Beču

Koncertu su, uz mjesnog biskupa mons. dr. Ratka Perića prisustvovali: katedralni župnik mons. Luka Pavlović, mons. dr. Ante Brajko, mr. don Davor Berezovski, mr. don Pero Miličević i drugi svećenici iz okolnih župa te predsjednik i dopredsjednik Hrvatskog kulturnog društva Hrvatskog kulturnog društva Napredak – Glavna podružnica Mostar, Marko Romić i Miroslav Landeka i drugi ugledni gosti iz kulturnog života grada.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.