Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Udruga hrvatskih poduzetnika u Austriji organizira tehnološki summit

Poslijepodnevni dio skupa rezerviran je za primjere iz prakse u kojima će svoje uspješne poslovne priče predstaviti nekoliko hrvatskih poduzetnika
15. rujna 2019. u 22:29 0 komentara 63 prikaza
Foto: Snježana Herek

Udruga hrvatskih poduzetnika u Austriji u suradnji s Odjelom za gospodarsku suradnju na jugoistoku Europe Austrijske gospodarske komore organizira 19. rujna 2019. godine s početkom u devet sati u Kursalonu Hübner u Beču "Tehnološki summit Srednje Europe 2019."

Beč Zadarski glazbenici promoviraju Hrvatsku u Austriji

Središnje teme ovog "Alpe-Adria" poslovnog foruma su razmjena iskustava u razvoju gospodarstva i tehnologija srednje Europe. Poznato je da brojne tvrtke i poduzetnici iz ove regije raspolažu s know-how tehnologijama budućnosti. 

"Stoga će spomenuti sastanak na vrhu biti dobra prilika za uspostavljanje suradnje, umrežavanje i niz poslovnih susreta na kojima će sudjelovati predstavnici hrvatskih i austrijskih tvrtki, institucija iz tehnološkog sektora, te ostali sudionici skupa iz Austrije, Slovenije, Švicarske, Njemačke i Mađarske", rekao je Niko Ilić, predsjednik Udruge hrvatskih poduzetnika u Austriji.

Naš sugovornik je napomenuo da će se u sklopu summita održati dvije panel rasprave: prva na temu "Otvaranje poslovanja u Austriji", a druga o "Investicijskim mogućnostima u regiji srednje Europe".

Beč Hrvati u Austriji pohvalili kreativan program učenja djece i mladih

Poslijepodnevni dio skupa rezerviran je za primjere iz prakse u kojima će svoje uspješne poslovne priče predstaviti nekoliko hrvatskih poduzetnika. Nakon toga na rasporedu je umrežavanje i hrvatske delikatese. 

Jednodnevni summit o srednjoj Europi kao sjecištu gospodarstva i tehnologije završit će svečanom Gala večerom koju šesti put organizira UHPA. To je jedna od najvećih i najznačajnijih manifestacija hrvatskih poduzetnika ne samo u Austriji nego i u iseljeništvu. Svake godine na njoj se okupi više stotina uzvanika iz gospodarskog i političkog života Austrije, te gosti i visoki dužnosnici iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. 

Piplica otišao nakon 13 godina Ružić novi predsjednik Austrijsko-hrvatske zajednice u Beču: Cilj je zadržati sve što je hrvatsko

Udruga hrvatskih poduzetnika u Austriji osnovana je 2011. godine u Beču i okuplja oko 120 članova.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.