Naslovnica Vijesti

U Zagorju pokraj Ogulina otkrivena bista Bernarda M. Luketića

Domaćini su toplo dočekali goste te im pripremili bogat kulturno-umjetnički program kao znak poštovanja
03. srpnja 2018. u 12:11 2 komentara 226 prikaza
Bernard M. Luketich
Foto: trend.com.hr

U čast pokojnom Bernardu Luketiću, nacionalnom predsjedniku Hrvatske bratske zajednice u Americi, uz bogat kulturno-umjetnički program otkrivena je bista u Područnoj školi u Zagorju kod Ogulina, odakle je porijeklom, javlja Trend portal. 

Hrvatska bratska zajednica Za obnovu vodotornja Hrvatska bratska zajednica u Vukovar šalje 25 tisuća dolara

Tijekom života Luketić je često humanitarno pomagao Hrvatskoj, posebno u Domovinskom ratu te nakon njega, a ovo je način da mu se zahvali za sve sto je učinio. 

Inicijativa da škola nosi ime Bernarda M. Luketića i da se u njoj postavi bista, potekla od ogulinskog Odsjeka Hrvatske bratske zajednice, znak je zahvale i poštovanja.

Ljubav prema domovini kao i otvoreno srce Luketić je prenio i na svoju obitelj. Njegova kći Bernardette Luketich-Sikaras, uime svoje majke Marte, ovom prilikom darovala je školi pet tisuća dolara, a crkvi svetog Juraja tisuću dolara.

Domaćini su toplo dočekali goste te im pripremili bogati kulturno-umjetnički program kao znak poštovanja. Izveli su ga učenici tamošnje Područne škole i kulturno-umjetničko društvo. Bistu su svečano otkrili unuci Bernarda Luketića – Derek Hohn i Marko Kochis.

Organizator je događaja Hrvatska bratska zajednica Odsjek 2001 Frankopan Ogulin, a susretu je prisustvovalo stotinjak predstavnika Hrvatske bratske zajednice iz Amerike, na čelu s glavnim predsjednikom Edwardom Pazom.

Košarkaški turnir Pittsburgh Sportski duh i zajedništvo. Košarkaško prvenstvo Hrvatske bratske zajednice u Americi Ponosni smo na naše iseljenike Evo kako je bilo na Tamburaškom festivalu mladih Hrvatske bratske zajednice Zajedničar Pittsburgh Hrvatska bratska zajednica u Americi piše o Mojoj Hrvatskoj
  • mica1111:

    ...lijepo...bravo Ogulinčani...:)

  • ohs126:

    svaka čast iseljenicima da su zadržali prezimena i imena kako su to imali i u Hrvatskoj, a mogli su se poamerikanizirat ili germanizirat, ali oni to nisu i za to im skidam kapu.