Ponosni smo na naše iseljenike

Evo kako je bilo na Tamburaškom festivalu mladih Hrvatske bratske zajednice

Foto: G.I.Tepeš
1/20
01.07.2018.
u 11:23

Dvanaestminutnom izvedbom svoj program predstavilo je 17 kulturno-umjetničkih društava iz Amerike i jedno iz Hrvatske, KUD Sveti Juraj iz Zagorja pokraj Ogulina

Više od 1200 tamburaša i gostiju iz Amerike i Kanade stiglo je u Zagreb na Tamburaški festival mladih Hrvatske bratske zajednice, koji se u subotu održao u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Pozdravio ih je državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske i premijerov izaslanik Zvonko Milas naglasivši kako su ljubav i strast mladih umjetnika odraz prepoznavanja vrijednosti hrvatske kulture koji svjedoče da hrvatski jezik, glazba te drevni običaji žive i danas u dalekoj Americi.

Čestitajući izvođačima na trudu i radu kojim doprinose očuvanju hrvatskog identiteta poručio je kako takvi projekti kojima se potiče i promiče hrvatsko zajedništvo i slavi hrvatski duh, predstavljaju svjetionik hrvatske kulture, priopćio je Središnji državni ured za Hrvate izvan Hrvatske.

Na koncertu je, među ostalim, bio i američki veleposlanik u Hrvatskoj Robert Kohorst.

Dvanaestminutnom izvedbom svoj program predstavilo je 17 kulturno-umjetničkih društava iz Amerike i jedno iz Hrvatske, KUD Sveti Juraj iz Zagorja pokraj Ogulina.

Večernji TV snimao je cijeli koncert, a sadržaj ćete ovih dana moći vidjeti i na Mojoj Hrvatskoj.

U ponedjeljak, 2. srpnja, zborovi odlaze na turneju po Hrvatskoj.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije