Božićni sajam

U Salzburgu nikako nemojte propustiti hrvatski štand

Foto: Hrvatski san
1/4
04.12.2018.
u 10:51

Ova udruga osnovana je prije 16 godina u Salzburgu kao "Most povezivanja" Hrvatske i Austrije na raznim područjima te njegovanja prijateljstva između dviju država i njenih gradova

Tradicionalni Božićni sajam u Salzburgu obilježava i manifestacija humanitarnog karaktera "Advent am alten Markt" kojoj se i ove godine pridružila Hrvatska umjetnička i kulturna udruga "Hrvatski san" iz Mozartova rodnog grada. 

Na prikladno uređenim štandovima, posjetitelji salzburškog adventskog sajma kupnjom različitih izloženih proizvoda mogu dati svoj humanitarni doprinos potrebitima.

"Zato dođite i posjetite nas na štandu broj šest, 9. i 10. prosinca, gdje se možete, uz kupnju ručno izrađenih božićnih sitnih kolačića, likera, rakije od meda, šljive, loze, ugrijati kuhanim vinom, punčem i drugim specijalitetima", rekla je Vera Papić, predsjednica Udruge "Hrvatski san" koja već tjednima peče kolače kako bi s požrtvovnim članicama udruge dala svoj doprinos ovoj humanitarnoj akciji i ujedno promovirala Hrvatsku u Austriji i šire.

"Prihod od prodaje na Adventskom sajmu Udruga 'Hrvatski san' ove godine darovat će udruzi ''Konfetti im Kopf'' (''Konfeti u glavi'') Dijakonije Salzburg, za zbrinjavanje dementnih osoba", istaknula je Papić. Unaprijed je zahvalila na odazivu i spremnosti onima koji će se pridružiti ovoj humanitarnoj akciji i tako ne samo pomoći potrebitima nego im uljepšati i predstojeće blagdane. 

U Salzburgu od raznih oblika demencije boluje oko tri tisuće osoba. Statistički podaci pokazuju kako je zapravo tim problemom pogođeno njih oko deset tisuća, ako se ubroji rodbina i osobe iz okoline dementnih osoba.

Ova udruga osnovana je prije 16 godina u Salzburgu kao "Most povezivanja" Hrvatske i Austrije na raznim područjima te njegovanja prijateljstva između dviju država i njenih gradova.

"Austrijanci nas posebno cijene i imamo jako dobru suradnju s njima", zaključila je naša sugovornica.

Komentara 1

JI
JillHarris
12:43 04.12.2018.

Napravit cu 86 dolara za sat od kuce. Bio sam šokiran kad je moj susjed rekao da je prosjek 95 dolara, ali vidim kako to sada radi. Osjecam se toliko slobode sada kad sam ja vlastiti šef. posjetiti==========>>>>>> www.WebJob33.Com

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije