Naslovnica Vijesti

U Salzburgu nikako nemojte propustiti hrvatski štand

Ova udruga osnovana je prije 16 godina u Salzburgu kao "Most povezivanja" Hrvatske i Austrije na raznim područjima te njegovanja prijateljstva između dviju država i njenih gradova
04. prosinca 2018. u 10:51 1 komentara 61 prikaza
Foto: Hrvatski san
Pogledajte galeriju 1/4

Tradicionalni Božićni sajam u Salzburgu obilježava i manifestacija humanitarnog karaktera "Advent am alten Markt" kojoj se i ove godine pridružila Hrvatska umjetnička i kulturna udruga "Hrvatski san" iz Mozartova rodnog grada. 

Vera Papić Vera Papić Lijepa priča! Hrvatica iz Salzburga već tjednima peče kolače kako bi pomogla bolesnima

Na prikladno uređenim štandovima, posjetitelji salzburškog adventskog sajma kupnjom različitih izloženih proizvoda mogu dati svoj humanitarni doprinos potrebitima.

"Zato dođite i posjetite nas na štandu broj šest, 9. i 10. prosinca, gdje se možete, uz kupnju ručno izrađenih božićnih sitnih kolačića, likera, rakije od meda, šljive, loze, ugrijati kuhanim vinom, punčem i drugim specijalitetima", rekla je Vera Papić, predsjednica Udruge "Hrvatski san" koja već tjednima peče kolače kako bi s požrtvovnim članicama udruge dala svoj doprinos ovoj humanitarnoj akciji i ujedno promovirala Hrvatsku u Austriji i šire.

Angel's Fund i fra Mladen Hrkać Odlična suradnja humanitarne udruge iz Zagreba i Pittsburgha

"Prihod od prodaje na Adventskom sajmu Udruga 'Hrvatski san' ove godine darovat će udruzi ''Konfetti im Kopf'' (''Konfeti u glavi'') Dijakonije Salzburg, za zbrinjavanje dementnih osoba", istaknula je Papić. Unaprijed je zahvalila na odazivu i spremnosti onima koji će se pridružiti ovoj humanitarnoj akciji i tako ne samo pomoći potrebitima nego im uljepšati i predstojeće blagdane. 

U Salzburgu od raznih oblika demencije boluje oko tri tisuće osoba. Statistički podaci pokazuju kako je zapravo tim problemom pogođeno njih oko deset tisuća, ako se ubroji rodbina i osobe iz okoline dementnih osoba.

Ova udruga osnovana je prije 16 godina u Salzburgu kao "Most povezivanja" Hrvatske i Austrije na raznim područjima te njegovanja prijateljstva između dviju država i njenih gradova.

Zanimljiva priča Kako je mačka gastarbajtera postala humanitarka

"Austrijanci nas posebno cijene i imamo jako dobru suradnju s njima", zaključila je naša sugovornica.

  • JillHarris:

    Napravit cu 86 dolara za sat od kuce. Bio sam šokiran kad je moj susjed rekao da je prosjek 95 dolara, ali vidim kako to sada radi. Osjecam se toliko slobode sada kad sam ja vlastiti šef. posjetiti==========>>>>>> www.WebJob33.Com