Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Lijepa priča! Hrvatica iz Salzburga već tjednima peče kolače kako bi pomogla bolesnima

Udruga "Hrvatski san" odmah se odazvala humanitarnoj akciji i organizirala štand (br. 1) na kojem će prodavati kolače i druge poslastice napravljene po starim hrvatskim receptima
21. studenoga 2017. u 14:06 0 komentara 1726 prikaza
Vera Papić
Foto: Snježana Herek
Pogledajte galeriju 1/3

"Advent am Alten Markt" (Advent na Starom trgu) naziv je humanitarne akcije Lionscluba Salzburg Mirabell koja traje od 23. do 26. studenoga u Mozartovu rodnom gradu, a pridružila joj se i Hrvatska umjetnička i kulturna udruga "Hrvatski san" iz Salzburga. 

Koncert u Beču Koncert za pamćenje Hrvatska glazbena poslastica u Beču

U sklopu salzburškog adventskog sajma svaki posjetitelj na prikladno uređenim štandovima može nešto kupiti i tako dati svoj doprinos udruzi "Dati za život – pomoć za leukemiju Austrija", koja pomaže u prevenciji, ranom otkrivanju te liječenju ove zloćudne bolesti koštane srži i limfnih čvorova. 

Udruga "Hrvatski san" na čelu s marljivom predsjednicom Verom Papić odmah se odazvala humanitarnoj akciji i organizirala štand (br. 1) na kojem će prodavati kolače i druge poslastice napravljene po starim hrvatskim receptima. Pritom svakako treba istaknuti požrtvovnost gospođe Papić koja već tjednima peče kolače kako bi pomogla ne samo ovoj humanitarnoj akciji nego i promociji Hrvatske. Na salzburški Adventski sajam ne dolaze samo Austrijanci, nego i brojni strani gosti iz cijelog svijeta.

"Udruga Hrvatski san osnovana je prije 15 godina u Salzburgu kako bi bila kulturni most povezivanja Hrvatske i Austrije te njegovanja prijateljstva između te dvije države. Austrijanci nas posebno cijene i imamo sjajnu suradnju s njima", rekla je Vera Papić i ujedno pozvala sve Hrvate da se pridruže ovoj humanitarnoj adventskoj akciji.   

Sonja Manojlović i Drago Štambuk Sjajan pjesnički recital Sonja Manojlović i Drago Štambuk predstavili Bečanima svoju poeziju Bečki sajam knjiga Više od 350 izlagača Hrvatski autori uveličali Bečki sajam knjiga GLAZBENA POSLASTICA Matija Dedić virtuoznim jazzom u pratnji Jacksona i Teepea oduševio Bečane
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.