Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

U pet godina čak 846 polaznika, djece iseljenika, naučilo je hrvatski jezik

Dobitnici stipendija za učenje hrvatskog jezika u ovoj akademskoj godini dolaze iz dvadesetak zemalja, i dalje su najbrojniji oni iz Južne Amerike
04. listopada 2018. u 09:01 0 komentara 85 prikaza
Foto: Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Jučer su u prostorijama Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske potpisani ugovori o stipendijama za učenje hrvatskog jezika u Republici Hrvatskoj za akademsku godinu 2018./2019.

Raste broj zainteresiranih U Hrvatskoj katoličkoj misiji u Göteborgu možete učiti švedski jezik

Stipendije je dobilo 57-ero pripadnika hrvatskog naroda izvan Lijepe Naše – polaznika (zimskog semestra), Tečaja hrvatskog jezika Croaticum na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Tom prigodom Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, zaželio je stipendistima dobrodošlicu u domovinu te naglasio kako Ured želi učvrstiti povezanost iseljene i domovinske Hrvatske, a sve radi ostvarenja potrebnog jedinstva i kulturnog zajedništva.

Skype HiT-1 Petero dobitnika stipendije za internetsko učenje hrvatskog jezika

"Svi možemo biti sretni što ste došli u domovinu svojih predaka naučiti hrvatski jezik i tako čuvati i razvijati hrvatski identitet, ono po čemu se mi, Hrvati, prepoznajemo", istaknuo je Milas, dodavši kako odluke o njihovu dolasku na tečaj nisu bile jednostavne, ali da im je ljubav prema domovini jedan od važnih razloga dolaska.

Dobitnici stipendija za učenje hrvatskog jezika u ovoj akademskoj godini dolaze iz dvadesetak zemalja, među kojima su i dalje najbrojniji oni iz Južne Amerike.

Pittsburgh Pittsburgh Počinje škola hrvatskog jezika u Glavnom uredu HBZ-a

Uime svih stipendista Uredu se zahvalila Javiera Antonia Buzolic Contador koja je naglasila kako hrvatski jezik nije lagan za učenje, ali čvrsto vjeruje kako će svojim trudom i upornošću opravdati dodijeljenu stipendiju.

Za učenje hrvatskog jezika u domovini odobreno je 170 stipendija, dok je pet odobreno za internetsko učenje. Osim u Zagrebu, nastava se održava i na filozofskim fakultetima u Splitu i Rijeci.

Od 21. do 23. rujna 2018. U Koljnofu predavanje o manjinskom obrazovanju na hrvatskom jeziku

Od 2012. do 2017. ukupno je odobrena 1161 stipendija za 846 polaznika. Stipendija za učenje hrvatskog jezika u Republici Hrvatskoj uključuje podmirenje troškova tečaja hrvatskog jezika, kao i troškove subvencionirane prehrane te odgovarajuću naknadu troškova smještaja (u studentskom domu ili privatno).

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.