Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

U Koljnofu predavanje o manjinskom obrazovanju na hrvatskom jeziku

Tijekom Foruma mladi pripadnici hrvatskih manjina upoznat će se i s bogatom kulturnom i povijesnom baštinom Hrvata u ovom području
18. rujna 2018. u 09:32 0 komentara 50 prikaza
Foto: PR

Od 21. do 23. rujna 2018. u Koljnofu, u mađarskom dijelu Gradišća, na temu "Manjinsko obrazovanje na hrvatskom jeziku – iskustva mladih" održat će se Drugi forum mladih pripadnika hrvatskih manjina.

Pečuh Hrvati u Mađarskoj dobili novi dom

Na predavanjima, radionicama i panelima mladi manjinci pokušat će odgovoriti na sljedeća pitanja: U kolikoj mjeri postojeće manjinsko obrazovanje omogućuje očuvanje jezika i kulture hrvatskih manjinskih zajednica? Kakve jezične kompetencije stječu mlade osobe u sustavu manjinskog obrazovanja? Jesu li one dovoljne? Kakav je odnos prema naslijeđu narječja hrvatskih manjina? Treba li prednost dati učenju narječja ili književnog hrvatskog jezika? 

Čak 217 mjesta Posebna upisna kvota i za gradišćanske Hrvate

Tijekom Foruma mladi pripadnici hrvatskih manjina upoznat će se i s bogatom kulturnom i povijesnom baštinom Hrvata u ovom području. Dosad su svoje sudjelovanje najavili sudionici iz Mađarske, Austrije, Slovenije, Italije, Srbije, Crne Gore i Rumunjske. 

Organizatori su događaja Hrvatska matica iseljenika i Hrvatska samouprava u Koljnofu.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.