Naslovnica Vijesti

U Hrvatskoj katoličkoj misiji u Göteborgu možete učiti švedski jezik

Trenutačna skupina ima 24 učenika, učitelj im je prof. Pavo Mihaljević, a prema prijavama ima zainteresiranih za još jednu do dvije skupine
06. rujna 2018. u 10:26 0 komentara 58 prikaza
Foto: IKA

U Hrvatskoj katoličkoj misiji u Göteborgu početkom nove pastoralne godine započeo je tečaj švedskog jezika namijenjen novim doseljenicima iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. 

Ljetna škola Uče hrvatski jezik jer se žele vratiti u domovinu svojih predaka

Na poticaj prof. Pavla Mihaljevića koji je i sam u Švedsku doselio prije četiri godine, a već radi kao profesor u osnovnoj školi, eksperimentalno se krenulo sa švedskim jezikom prije ljeta u sklopu misije. 

Odlične vijesti Iseljenici za dobivanje državljanstva više neće morati znati hrvatski jezik

Zahvaljujući Tomislavu Kneževiću, stalnom đakonu župe Kristus Konungens u Göteborgu, cijeli projekt službeno je počeo u sklopu Sankta Elisabets Folkhögskola, kako bi se na kraju tečaja dobila diploma koja vrijedi za buduće školovanje i lakši pronalazak posla. 

Trenutačna skupina ima 24 učenika, učitelj im je prof. Pavo Mihaljević, a prema prijavama ima zainteresiranih za još jednu do dvije skupine. Ako se pronađe učitelj i dobije dozvola za još jednu skupinu, nastavit će se s istim programom i novom grupom. 

Stipo Šošić Nisam sreo sretne emigrante Hrvatski svećenik u Švedskoj otkrio jedan od najvećih paradoksa iseljeništva

Ciljevi organiziranog učenja švedskog jezika za Hrvate koji su tek stigli u Švedsku su lakše snalaženje u novim životnim okolnostima, međusobno povezivanje te upoznavanje sa životom i aktivnostima unutar Hrvatske katoličke misije Göteborg i šire zajednice. Večernji termin tečaja, dvaput tjedno po dva sata, odlično je rješenje za sve koji rade. 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.