Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

U kolovozu u Beču 22. Napretkova Ljetna akademija i 5. Ljetna škola njemačkog jezika

Osim svakodnevnog intenzivnog učenja njemačkog, organizator polaznicima dodatno nudi i izuzetno zanimljiv znanstveno-kulturni, te dodatni program, kako bi upoznali najznačajnije povijesno-kulturne znamenitosti Grada Beča i Austrije, ali imali i dovoljno slobodnog vremena za kupovinu i individualno razgledavanje grada.
23. svibnja 2020. u 09:02 0 komentara 1140 prikaza
Napretkovci u Beču
Foto: HKD Napredak,Beč)
Pogledajte galeriju 1/2

Kako je izvijestilo Hrvatsko kulturno društvo (HKD) „Napredak“ Austrija – podružnica Beč na čijem je čelu Zoran Iljkić, HKD Napredak i ove godine u kolovozu u Beču organizira već tradicionalnu, ove godine već 22. Ljetnu akademiju njemačkog jezika za studente i 5. Ljetnu školu njemačkog jezika za srednjoškolce. Ljetna akademija održava se od 02.08. do 21.08.2020., a Ljetna škola od 09.08. do 21.08.2020.

Veleposlanstvo RH u Beču OBAVIJEST Veleposlanstvo RH u Beču: Konzularni odjel ponovno počeo rad sa strankama

Na upit tko se sve može prijaviti ljubazna Napretkova članica zadužena za medije Ivana Jurić nam je poslala slijedeće priopćenje: Za Ljetnu akademiju mogu se prijaviti svi zainteresirani studenti od 18 do 30 godina starosti koji žele naučiti i / ili unaprijediti svoje znanje njemačkog jezika te upoznati Beč i Austriju, a za Ljetnu školu njemačkog mogu se prijaviti srednjoškolci i maturanti.

Prijave traju do 15. lipnja 2020. Svi polaznici smješteni su u jednom od studentskih hotela nedaleko od centra Beča, u kojem imaju puni pansion. Zbog dosadašnjeg velikog zanimanja za učenje odnosno usavršavanje njemačkog jezika program učenja prilagođen je dobnim skupinama polaznika, podijeljenih u tri skupine, te stupnju njihovog jezičnog (pred)znanja. Svim polaznicima je osiguran i nastavni materijal. Nastava se organizira u jutarnjim satima od ponedjeljka do petka, i to dnevno po četiri školska sata intenzivnog učenja njemačkog jezika (A1,A2,B1,B2), u skupinama od 10 do 15 polaznika.

349. OBLJETNICA Veleposlanik Glunčić i HKD Gradišće u Bečkom Novom Mjestu obilježili spomendan Zrinskog i Frankopana

Osim svakodnevnog intenzivnog učenja njemačkog, organizator polaznicima dodatno nudi i izuzetno zanimljiv znanstveno-kulturni, te dodatni program, kako bi upoznali najznačajnije povijesno-kulturne znamenitosti Grada Beča i Austrije, ali imali i dovoljno slobodnog vremena za kupovinu i individualno razgledavanje grada. Stoga je važan podatak i to da polaznici imaju, uz ostalo, i neograničen javni prijevoz unutar grada Beča. Uz organizirano razgledavanje Beča s profesionalnim turističkim vodičima i posjete bečkim turističkim atrakcijama poput dvorca Schönbrunn, carske palače Hofburg, katedrale sv. Stjepana, dvorca Belvedere, bečke Gradske vijećnice, austrijskog parlamenta itd., program uključuje i posjete muzejima, jednodnevne izlete u okolicu Beča te susrete s ljudima iz gospodarskog, diplomatskog i političkog života Grada Beča i Austrije.

Svake je godine na programu i susret s veleposlanicima Hrvatske te Bosne i Hercegovine, na veleposlaničkim mandatima u Austriji. Sve informacije o Napretkovoj Ljetnoj akademiji te Ljetnoj školi učenja njemačkog jezika u austrijskom glavnom gradu, svi zainteresirani mogu dobiti na www.napredak.at gdje mogu pronaći i prijavni obrazac: https://www.napredak.at/akademija/22-ljetna-akademija-njemackog-jezika/

U Bečkom Novom Mjestuobilježena  349. obljetnica pogubljenja Zrinskog i Frankopana AUSTRIJA Unatoč koroni, u Bečkom Novom Mjestu obilježena 349. obljetnica Zrinskog i Frankopana

Ono što je posebno privlačno kod ovog hvale vrijednog obrazovnog projekta Napretkove bečke podružnice je da mladim naraštajima već više od dva desetljeća u Beču uspješno nudi , uz učenje, i upoznavanje s drugim narodima i kulturama, što i jesu glavni ciljevi Napretkove središnjice, osnovane daleke 1902. godine u Sarajevu.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.