Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Veleposlanstvo RH u Beču: Konzularni odjel ponovno počeo rad sa strankama

Stoga se hrvatski državljani ljubazno mole da ne blokiraju liniju dežurnog telefona upitima koji se mogu odraditi u okviru radnoga tjedna.
19. svibnja 2020. u 22:50 0 komentara 138 prikaza
Veleposlanstvo RH u Beču
Foto: Arhiv - Veleposlansvo RH, Beč

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Austriji izvijestilo je javnost da je Konzularni odjel Veleposlanstva u Beču ponovno započeo rad sa strankama. Kako se navodi „radi se pod posebnim uvjetima u skladu s propisanim mjerama sprečavanja širenja COVID-19 pandemije“.

Ronny Pecik NOVI šoping „TEŽAK“ 286 MILIJUNA EURA Ronny Pecik, Austrijanac hrvatskog porijekla, kupio 11 posto Immofinanza

Za tekuće konzularne poslove Konzularni odjel VRH Beč započeo je rad sa strankama pod sljedećim uvjetima

- ISKLJUČIVO UZ PRETHODNU NAJAVU mailom na beckon@mvep.hr ili telefonom na: 01 585 19 76 
- POŠTIVANJE DOBIVENOG TERMINA
- UZ STROGU PRIMJENU SVIH MJERA ZAŠTITE propisanih austrijskim zakonom – obveza nošenja maski, držanje razmaka, dezinfekcija ruku i sl. Stranke se mole da obvezno donesu svoju kemijsku olovku sa sobom. (nalivpero i sl.).

Priznanje Gradišćanski Hrvati odlikovali hrvatsku veleposlanicu u Austriji

Veleposlanstvo RH u Beču moli za razumijevanje da zbog trenutno važećih mjera protiv širenja COVID-19 pandemije Konzularni odjel nije u mogućnosti primiti stranke bez prethodne najave kao niti prihvatiti kašnjenja koja dovode do okupljanja više ljudi u čekaonici. 

DEŽURNI TELEFON je aktivan izvan radnoga vremena i namijenjen je SAMO ZA SLUČAJEVE KRAJNJE NUŽDE koji nisu odgodivi (smrtni slučaj, krađa dokumenata, prometne nesreće…)

grad Beč SUSTAV FUNKCIONIRA Austrija postrožuje kontrole socijalne pomoći

Stoga se hrvatski državljani ljubazno mole da ne blokiraju liniju dežurnog telefona upitima koji se mogu odraditi u okviru radnoga tjedna. Na taj način ne mogu doći do pomoći oni, kojima je pomoć u danom trenutku NUŽNO potrebna. Hvala na razumijevanju! - stoji u priopćenju Veleposlanstva RH u Austriji.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.