Zapošljavaju 1500 djelatnika

U Beču održana Peta gala večer hrvatskih poduzetnika

Foto: Snježana Herek
1/6
19.06.2018.
u 10:20

Dopredsjednik Austrijske gospodarske komore Richard Schenz istaknuo je uspješnu gospodarsku suradnju Austrije i Hrvatske, najavivši interes za nove zajedničke projekte

Bečki Kursalon na čelu s uspješnim hrvatskim menadžerom Josipom Šušnjarom bio je u četvrtak navečer domaćin članovima i gostima Udruge hrvatskih poduzetnika (UHP) u Austriji koja je petu godinu zaredom organizirala svoju Gala večer. Događaj je počeo hrvatskom i austrijskom himnom u izvođenju tenora Luke Gudelja i bečke umjetnice Marike Lichter.

U prisutnosti više od 250 predstavnika političkog, gospodarskog i kulturno-društvenog života Austrije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, uzvanike je uvodno pozdravio Niko Ilić, predsjednik UHP-a i uspješni hrvatski poduzetnik u Austriji.

"O veličini i važnosti ove udruge, osnovane 2011. godine u Beču, govori podatak da okuplja više od 120 tvrtki članica i zapošljava čak 1500 djelatnika, uz ostvarenih više od 100 milijuna eura godišnje", rekao je Ilić, dodavši kako je njen glavni cilj povezati, zastupati i umrežiti. Napomenuo je kako udruga aktivno radi na povezivanju, zastupanju i umrežavanju poduzetnika u Austriji s poduzetnicima u Hrvatskoj i BiH te na gospodarskom povezivanju Austrije i Hrvatske.

"Upravo radimo na dva projekta, obnovi dvojezične internetske stranice te na promociji našeg novog Poslovnog centra u Drugom bečkom stambenom okrugu", otkrio je naš sugovornik, pozvavši prisutne poduzetnike i predstavnike raznih institucija i gospodarskih udruženja na suradnju.

Prisutnima se obratio i savjetnik predsjedatelja Predsjedništva BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH Tugomir Čuljak.

"Nećemo se prestati boriti za prava Hrvata u BiH", napomenuo je, pozvavši na zajedništvo. Austrijske Hrvate s pravom glasa na parlamentarnim izborima u BiH pozvao je da se registriraju najkasnije do 24. srpnja 2018. Poduzetnicima je čestitao na njihovim dosadašnjim postignućima.

Dopredsjednik Austrijske gospodarske komore Richard Schenz istaknuo je uspješnu gospodarsku suradnju Austrije i Hrvatske, najavivši interes za nove zajedničke projekte.

Čelnik tvrtke Soravia Group za razvoj projekata s nekretninama Hanno Soravia pohvalio je poduzetnost udruženih hrvatskih poduzetnika i njihovu široku lepezu poslovnih interesa za razna područja.

Kroz program su dvojezično vodili Marco Di Sapia (njemački) i Mina Palada (hrvatski). Oni su na početku Gala večeri pozdravili počasne goste i uzvanike, među kojima su, uz navedene, bili i potpredsjednik Saveznog vijeća austrijskog parlamenta mr. Harald Himmer, hrvatska veleposlanica u Austriji dr. Vesna Cvjetković, njezin kolega iz BiH Tomislav Leko, šef Odjela za jugoistočnu Europu u austrijskom Ministarstvu za Europu, integracije i vanjske poslove, veleposlanik Kaus Wölfer, predstavnica Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske Ivana Perkušić, zamjenik hrvatske veleposlanice u Austriji Branimir Lončar, zastupnik bečkog Pokrajinskog parlamenta i bečkog Općinskog vijeća Petr Baxant, honorarni konzuli Kazahstana i Litve Fritz Floimayr i Urlich Salburg...

Glazbeni okvir svečanosti dali su Salonski orkestar Alt Wien i Band "Lou", a zabavni poznati austrijski kabaretist Omar Sarsam. Organizatori skupa uputili su mnoštvo pohvala čelniku prestižnog bečkog Kursalona Josipu Šušnjari koji već godinama zdušno pomaže hrvatskim udrugama u Beču.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije