Više od sunca i mora

Turistički klaster Slavonija predstavljen u Beču

Foto: Snježana Herek
1/7
13.09.2019.
u 00:27

Austrijski novinari i turistički poslovni partneri imali su priliku kušati tople i hladne kulinarske specijalitete Slavonije te njezina vrhunska vina koja su pobudila veliko zanimanje

Turistički klaster "Slavonija" koji objedinjuje svih pet slavonskih županija, ovaj put u novom ruhu i s novim promotorima, predstavljen je u četvrtak austrijskim novinarima i poslovnim partnerima.

Promocija je održana u suradnji s predstavništvom Hrvatske turističke zajednice u Austriji na čelu s njezinim direktorom Branimirom Tončinićem koji je uvodno pozdravio sve prisutne, 20-ak austrijskih novinara i poslovne partnere iz područja turizma. Pozdravima se prigodnim riječima pridružio i Silvio Kus, opunomoćeni ministar u hrvatskom veleposlanstvu u Austriji.

Obojica su u svom obraćanju istaknula značaj kontinentalnog dijela Hrvatske u turističkom smislu, napomenuvši kako Lijepa Naša može ponuditi stranim gostima mnogo više od sunca i mora. U ovom slučaju prekrasnu Slavoniju, koja nudi austrijskom tržištu uz svoje prirodne ljepote, kulturno-povijesne znamenitosti i parkove prirode, jedinstvenu eno-gastro ponudu, sportske i rekreativne sadržaje te tradiciju i drevne običaje. I ono što je mnogima važno: mir i odmor.

Klaster su predstavili: Sandra Klaić (turistički vodič), Valentina Volf, (predstavnica Parka prirode Papuk,) Ena Kokanović (hrvatska food blogerica) i Damir Zrno (sommelier i voditelj Regionalne vinoteke u Osijeku). Svi gosti dobili su i promidžbeni materijal slavonske turističke ponude te med i bučino ulje. 

Iza cjelokupne uspješne promocije Slavonije u Beču stoji njezina koordinatorica Ružica Vidaković, direktorica Turističke zajednice Brodsko-posavske županije koja već drugi put u kratko vrijeme bogatom i jedinstvenom slavonskom ponudom nastoji osvojiti austrijsko tržište.

"To je za nas jedno od ključnih tržišta, a Slavonija, zbog svoje blizine, sve je zanimljivije odredište Austrijancima", istaknuo je direktor predstavništva HTZ-a u Austriji Tončinić, koji je uputio pregršt pohvala na kratkoj i preglednoj bečkoj promociji.

Austrijski novinari i turistički poslovni partneri imali su priliku kušati tople i hladne kulinarske specijalitete Slavonije te njezina vrhunska vina koja su pobudila veliko zanimanje, pa je sommelier Zrno imao "pune ruke posla".

Slavonsku gastroponudu pripremio je i predstavio Tomislav Banić, stručni učitelj u nastavi kuharstva, uime Obrtničke škole iz svoga rodnog Slavonskog Broda i Gastronomskog fakulteta "Aspira" iz Zagreba.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije