PO TEKSTU MIRE GAVRANA

'Traži se novi suprug' u Beču

07.02.2020.
u 17:19

Ovom komedijom u vlastitoj režiji Königsknecht, inače istaknuti hrvatski kazališni, televizijski i filmski glumac, ujedno je proslavio i 35. godišnjicu svog umjetničkog rada u Kerempuhu, gdje je u više od pet tisuća predstava ostvario čak 140 uloga.

Zagrebačko Satirično kazalište „Kerempuh“ gostuje u nedjelju 23. veljače, s početkom u 19 sati, u poznatom bečkom kazalištu Akzent s romantičnom komedijom „Traži se novi suprug“, po tekstu Mire Gavrana i u režiji glumca Željka Königsknechta.

Kako se ističe u najavi, radi se o „neobičnom spoju komedije karaktera i komedije situacije“. Naravno, i duhovitim i šaljivim dijalozima i dinamičnim zapletima i obratima koji obilježavaju ovaj pravi kazališni hit.

U predstavi nastupaju glumci Anita Matić Delić, Damir Poljičak i Željko Königsknecht. Ovom komedijom u vlastitoj režiji Königsknecht, inače istaknuti hrvatski kazališni, televizijski i filmski glumac, ujedno je proslavio i 35. godišnjicu svog umjetničkog rada u Kerempuhu, gdje je u više od pet tisuća predstava ostvario čak 140 uloga.

Organizator gostovanja zagrebačkog Kerempuha u austrijskom glavnom gradu je Kulturno i sportsko društvo „Zagreb“ iz Beča, na čelu s predsjednikom Blaškom Papićem, koji uvijek iznova dovodi zanimljive kazališne predstave i protagoniste u bečki Akzent i druge lokacije.

„Ime Mire Gavrana, magnet je koji privlači mnoge u kazalište, pa tako i naše ljude koji žive i rade u Beču i okolici“, rekao je za Večernji list Papić, pozvavši sve da dođu uživati u ovoj romantičnoj komediji koja osvaja publiku u Hrvatskoj i inozemstvu.

Miru Gavrana, najizvođenijeg hrvatskog suvremenog dramatičara u zemlji i inozemstvu u protekla dva desetljeća i jednog od najprevođenijih hrvatskih pisaca odlično poznaju i Austrijanci, koji su ga nagradili prestižnom Europskom nagradom „Dr. Alois Mock“. Višestruko je nagrađivan, a između ostalog, dobio je i Nagradu Central European za svoj cjelokupan stvaralački opus te Nagradu Europski krug za afirmaciju europskih vrijednosti. Djela su mu prevedena na čak 35 jezika. Gavran je i jedini živući autor u Europi koji ima vlastito kazalište i festival (Gavranfest), posvećen njegovim dramama.

Sve informacije o predstavi i ulaznicama mogu se dobiti na www.akzent.at i tel. 01 / 50165 / 13306 ili na www.zagrebwien.at i tel. 0699 1945 1910 te E-Mail blasko.papic@chello.at Ulaznice se mogu nabaviti po cijeni od 22 / 20 / 18 / 16 eura.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije