Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Ne voze li Bečani automobil dva tjedna, nagrade ih besplatnim žetonom za kulturni događaj

Voditeljica ovog kulturnog projekta Christina Hubin rekla je da se jedan žeton dobije za uštedu 20 kilograma ugljikova dioksida. Istaknula je kako se s mobilnom aplikacijom za zaštitu okoliša kreće 26. veljače i da će je testirati do jeseni ove godine na oko 1000 sudionika.
28. siječnja 2020. u 10:23 0 komentara 15 prikaza
grad Beč
Foto: Borna Filic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Pod sloganom „Tvoj doprinos“, Grad Beč je u ponedjeljak na konferenciji za novinare predstavio novu mobilnu aplikaciju s pomoću koje Bečani koji ostave svoj automobil prosječno dva tjedna kod kuće i na posao se voze isključivo javnim gradskim prijevozom, biciklom ili idu pješice, mogu  dobiti žeton koji mogu zamijeniti za besplatnu ulaznicu za jedan od mnogobrojnih bečkih muzeja, kazališta, izložbi ili koncerata koji se održavaju u austrijskom glavnom gradu.

KONCERT ZA PAMĆENJE LADO spektaklom u Beču u povodu predsjedanja Hrvatske Vijećem EU oduševio Austrijance

Voditeljica ovog kulturnog projekta Christina Hubin rekla je da se jedan žeton dobije za uštedu 20 kilograma ugljikovog dioksida. Istaknula je kako mobilna aplikacija za zaštitu okoliša kreće 26. veljače i da će je testirati do jeseni ove godine oko 1000 sudionika.

Vijećnica za kulturu Grada Beča Veronica Kaup-Hasler pojasnila je princip rada novog  appa koji zahvaljujući određenom softwareu odnosno  sustavu praćenja prepoznaje vrstu prijevoza ili kretanja osobe i izračuna odgovarajuću uštedu ugljikova dioksida (CO2) u usporedbi s istim putem prijeđenim automobilom.

„Mi želimo redukciju ugljikovog dioksida nagraditi kulturnim događajem“, rekao je gradski vijećnik za digitalizaciju Grada Beča Peter Hanke. Napomenuo je kako je mobilna aplikacija ograničena na područje Grada Beča.

BEČ Snalažljivošću dr. Brajinovića položeni vijenci na grobove zaslužnih Hrvata

Kako je istaknuto na novinskoj konferenciji, navedeni app je doprinos austrijskog glavnog grada i njegove crveno-zelene vlade zaštiti klime i okoliša i javni poziv svim Bečanima da i oni daju svoj doprinos tom za sve važnom pitanju. 

Zaštita klime i okoliša je i jedan od prioriteta i izazova uvrštenih početkom ovog mjeseca u koalicijski sporazum nove austrijske savezne vlade koju čine narodnjaci (ÖVP) kancelara Sebastiana Kurza i Zeleni  Wernera Koglera.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.