Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Sveučilište u Zagrebu objavilo natječaj za upis studenata u prvu godinu. Za Hrvate izvan RH posebna kvota

Donošenjem posebne upisne kvote za Hrvate izvan Republike Hrvatske ispunjen je jedan od glavnih ciljeva Sporazuma o suradnji u području obrazovanja i znanosti između Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Sveučilišta u Zagrebu
02. lipnja 2019. u 13:52 0 komentara 242 prikaza
Foto: Robert Anić/PIXSELL

Sveučilište u Zagrebu objavilo je natječaj za upis studenata u prvu godinu preddiplomskih i integriranih preddiplomskih i diplomskih studija u akademskoj godini 2019./2020.

Zagreb Odlične vijesti! Odobrena posebna upisna kvota za naše nacionalne manjine i iseljeništvo

Posebna kvota odnosi se na dvije kategorije određene člankom 2. Zakona o odnosima Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske (NN 124/11, 16/12): na pripadnike hrvatske manjine u europskim zemljama (u Republici Austriji, Republici Srbiji, Republici Sloveniji, Slovačkoj Republici, Rumunjskoj, Republici Sjevernoj Makedoniji, Mađarskoj, Talijanskoj Republici, Crnoj Gori, Češkoj Republici, Republici Kosovo i Republici Bugarskoj) i na Hrvate iseljenike u prekomorskim i europskim državama i njihove potomke.

Donošenjem posebne upisne kvote za Hrvate izvan Republike Hrvatske ispunjen je jedan od glavnih ciljeva Sporazuma o suradnji u području obrazovanja i znanosti između Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Sveučilišta u Zagrebu.

Ispunjen jedan od glavnih ciljeva Posebna upisna kvota za studij na Sveučilištu u Zagrebu

Za upise u sklopu posebne kvote namijenjene Hrvatima izvan Republike Hrvatske u akademskoj godini 2019./2020., kandidati se prijavljuju izravno na fakultete. Isto tako fakulteti samostalno, a prema prethodno objavljenim kriterijima, provode rangiranje ovih kandidata te zadržavaju mogućnost provođenja razredbenog postupaka.
 
Cjelovit tekst natječaja dostupan je na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu, a tablica s upisnim rokovima na ovom linku.
 
Također, od ove akademske godine, odobrena je posebna upisna kvota za upis na studije Hrvatskog katoličkog sveučilišta, a sve informacije dostupne su na mrežnim stranicama HKS-a.

Čak 217 mjesta Posebna upisna kvota i za gradišćanske Hrvate

Ono što je potrebno učiniti za valjanu prijavu dostupno je ovdje...

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.