Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Posebna upisna kvota za studij na Sveučilištu u Zagrebu

Posebna kvota (217 mjesta) odnosi se na dvije kategorije određene člankom 2 Zakona o odnosima Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske
14. svibnja 2018. u 09:26 0 komentara 1081 prikaza
Foto: Robert Anić/PIXSELL

Na prijedlog Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, a sukladno zaključku s Treće plenarne sjednice Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske održane 10. prosinca 2016. u Vukovaru, Senat Sveučilišta u Zagrebu na 9. redovitoj sjednici u 349. akademskoj godini (2017./2018.) održanoj 13. ožujka 2018., u sklopu Odluke o upisnim kvotama za upis studenata u prvu godinu preddiplomskih i integriranih preddiplomskih i diplomskih studija na Sveučilištu u Zagrebu u akademskoj godini 2018./2019., donio je posebnu upisnu kvotu za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Jarun Zaprimljeno 2377 prijava Donosimo prijedlog rang-liste 500 studentskih stipendija

Posebna kvota (217 mjesta) odnosi se na dvije kategorije određene člankom 2 Zakona o odnosima Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske (NN 124/11, 16/12): na pripadnike hrvatske manjine u europskim državama (u Republici Austriji, Republici Srbiji, Republici Sloveniji, Slovačkoj Republici, Rumunjskoj, Republici Makedoniji, Mađarskoj, Talijanskoj Republici, Crnoj Gori, Češkoj Republici, Republici Kosovo i Republici Bugarskoj) i na Hrvate iseljenike u prekomorskim i europskim državama te njihove potomke. 

Donošenjem posebnih upisnih kvota za Hrvate izvan Republike Hrvatske ispunjen je jedan od glavnih ciljeva Sporazuma o suradnji u području obrazovanja i znanosti između Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Sveučilišta u Zagrebu.

Za upise u sklopu posebne kvote namijenjene Hrvatima izvan Republike Hrvatske u akademskoj godini 2018./2019., kandidati se prijavljuju izravno na fakultete, a Potvrde o pripadnosti hrvatskoj nacionalnoj manjini, odnosno hrvatskome iseljeništvu izdaje Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Mostar Do 16. svibnja 2018. Objavljen javni natječaj od interesa za Hrvate u Bosni i Hercegovini Emotivno Potomci hrvatskih iseljenika iz Australije i Južne Amerike vraćaju se u Lijepu Našu Seminar Profesori hrvatskog jezika iz domovine pomažu dijaspori
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.