Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Sonja Manojlović i Drago Štambuk predstavili Bečanima svoju poeziju

U obitelji Sonje Manojlović slavilo se 1948. u Zagrebu, a pjesništvom se počela baviti još u školskim klupama. Drago Štambuk rođen je 1950. godine u Selcima na otoku Braču. Izniman je liječnik, pjesnik, esejist i diplomat
14. studenoga 2017. u 09:08 0 komentara 775 prikaza
Sonja Manojlović i Drago Štambuk
Foto: Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Austriji
Pogledajte galeriju 1/4

U sklopu Godine kulture Austrija – Hrvatska 2017. u hrvatskom veleposlanstvu u Beču održana je dojmljiva književna večer na kojoj su gostovali naši poznati pjesnici Sonja Manojlović i Drago Štambuk. 

GLAZBENA POSLASTICA Matija Dedić virtuoznim jazzom u pratnji Jacksona i Teepea oduševio Bečane

Svojim impozantnim književnim opusom, koji je preveden i na njemački jezik, oduševili su mnogobrojnu publiku. Prijevod potpisuje Klaus Detlef Olof.

"Književna večer započela je čitanjem pjesama u izvorniku i prepjevu", rekao je Domagoj Marić, nadležan za kulturu u hrvatskom veleposlanstvu u Austriji. 

Marić je potom s dvoje pjesnika vodio zanimljiv razgovor iz kojeg je publika mogla doznati niz važnih podataka o životu i radu pjesničkog "dvojca".

"Dugogodišnji prijatelji, Sonja Manojlović i Drago Štambuk prisjetili su se pritom i svojih starih dana te pjesničkog razvoja u kojem su se međusobno pratili. Također, osvrnuli su se na položaj pjesnika u današnjem društvu i neupitnu važnost poezije za očuvanje književnog jezika", istaknuo je Marić.

Na bečkoj književnoj večeri, koja je dala važan doprinos promociji hrvatskog jezika i pjesništva u ovoj alpskoj zemlji, između ostalih, bili su i hrvatska veleposlanica u Austriji dr. Vesna Cvjetković te njezin zamjenik Branimir Lončar.

U obitelji Sonje Manojlović slavilo se 1948. u Zagrebu, a pjesništvom se počela baviti još u školskim klupama. Drago Štambuk rođen je 1950. godine u Selcima na otoku Braču. Izniman je liječnik, pjesnik, esejist i diplomat.

Oboje hrvatskih pjesnika višestruko su nagrađivani za svoje stvaralaštvo, promovirano u zemlji i inozemstvu. Za njih je, kao što su to i u Beču pokazali, jezik znatno više od sredstva izražavanja.   

Minority SafePack EUROPSKA GRAĐANSKA INICIJATIVA U Beču predstavljen Minority SafePack Beč SOLISTIČKI RECITAL ZA PAMĆENJE Bravurozna Evelin Novak otvorila 13. festival hrvatske glazbe u Beču Jasna Horvat Povezanost Beča s putem svile Predstavljeni pametni romani Jasne Horvat
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.