Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

'Siguran sam da ćete jednog dana moći pomoći svom zavičaju'

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske dodijelio je 502 stipendije – 101 stipendiju za studij u Republici Hrvatskoj i 401 stipendiju za studij u Bosni i Hercegovini. Iznos mjesečne stipendije je 700 kuna, a dodjeljuje se za razdoblje od deset mjeseci
30. svibnja 2018. u 09:47 0 komentara 212 prikaza
Foto: Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Pogledajte galeriju 1/3

Jučer je u prostorijama Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske organizirano potpisivanje Ugovora o dodjeli stipendija studentima – pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske koji studiraju na Sveučilištu u Zagrebu.

Zagreb Donosimo popis Dodijeljene stipendije pripadnicima hrvatskog naroda izvan domovine

Čestitajući dobitnicima, državni tajnik Zvonko Milas naglasio je kako je jedan od najboljih načina jačanja zajednice i njezina prosperiteta ulaganje u znanje.

"Jer znanje donosi napredak – bolje sutra. Isto tako, jačanje pojedinca kroz izoštravanje njegovih sposobnosti, stručnosti, obrazovanja i intelektualnog kapaciteta – jača i zajednicu. Pojedinci sa snažnim vizijama i vjernom pripadnošću svojoj zajednici, svom narodu, čine jaku zajednicu spremnu za promjene, spremnu na odvažnost – zajednicu koja je spremna nositi se sa svim neizvjesnostima i izazovima koje donosi sutra. Stoga sam siguran da ćete vlastitim razvojem, razvojem svojih osobnih i jednog dana profesionalnih sposobnosti moći pomoći unapređivati svoje zajednice, svoj zavičaj – što će u suštini biti najplemenitiji i najzahvalniji zadatak s kojim ćete se susresti", poručio je Milas. 

Na osnovi provedenog Javnog natječaja za dodjelu stipendija studentima pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske za akademsku godinu 2017./2018., Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske dodijelio je 502 stipendije – 101 stipendiju za studij u Republici Hrvatskoj i 401 stipendiju za studij u Bosni i Hercegovini. Iznos mjesečne stipendije je 700 kuna, a dodjeljuje se za razdoblje od deset mjeseci.

Emotivno Potomci hrvatskih iseljenika iz Australije i Južne Amerike vraćaju se u Lijepu Našu Frances Marie Anne Perez Chocano Preduvjeti za ostanak Peruanka želi živjeti u Hrvatskoj Jarun Gorko-slatko Nikad veći interes za učenjem hrvatskog jezika – ali izvan domovine
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.