Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Potomci hrvatskih iseljenika iz Australije i Južne Amerike vraćaju se u Lijepu Našu

Čestitajući novim državljanima, Zvonko Milas poručio je kako vjeruje da će njihovo profesionalno iskustvo, stečeno državljanstvo, ali i znanje hrvatskoga jezika pridonijeti izgradnji bolje budućnosti Hrvatske
23. ožujka 2018. u 09:23 6 komentara 3834 prikaza
Foto: Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, primio je jučer nove hrvatske državljane, stipendiste Ureda, polaznike tečaja hrvatskoga jezika ''Croaticum'' na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Tuga Tarle Tuga Tarle Iskusna hrvatska diplomatkinja: Za sve koji su otišli iz domovine, povratak je nemoguć. To je iluzija!

Državljanstvo su dobili: Bosnic Anthony Ivan iz Australije (završio studij ekonomije), Koljanin Vasquez Mariela Volterine iz Čilea (završila studij psihologije), Marachi Gomez Kathia Maria Rocio iz Paragvaja (završila studij turizma), Romero Perez Rodrigo Ignacio iz Čilea (završio studij novinarstva i ekonomije), Buzolic Contador Javiera Antonia iz Čilea (završila studij prava), Ivana Maria Valdivia Grubisic iz Perua (završila studij ekonomije) i Fiorella Guadalupe Valdivia Grubisic iz Perua (završila studij za upravu i turizam). 

Svi oni izrazili su želju i spremnost ostati u Lijepoj Našoj: "Hrvatska je prije svega sigurna zemlja, prelijepa je i ona je naša domovina".

Čestitajući novim državljanima, Zvonko Milas poručio je kako vjeruje da će njihovo profesionalno iskustvo, stečeno državljanstvo, ali i znanje hrvatskoga jezika pridonijeti izgradnji bolje budućnosti Hrvatske. 

"Na tom putu će vam Ured i Vlada Republike Hrvatske pomoći kako biste se što prije i što bolje integrirali u hrvatsko društvo", naglasio je državni tajnik Milas.

Ovom događaju prisustvovala je i Renata Pernek, voditeljica Službe za državljanstva Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske.

Ponosne na stečeno hrvatsko državljanstvo, uz pratnju tamburaškog sastava, sestre Fiorella i Ivana Grubisic otpjevale su: "Hrvatica ja sam mlada" i "Croatio, iz duše te ljubim".

Obitelj Jakić Povratnici iz Kanade Vratili se u domovinu koja ih je teško prihvatila: Mito? Neće ići. Ni lipe... Turneja Predsjednica u Buenos Airesu: Nadam se da će se mnogi od vas vratiti u domovinu Ivanka Čoga PRIČA IZ ŠIBENIKA Dok drugi odlaze iz Hrvatske, Ivanka se vratila u rodni kraj
  • iifever2:

    bravo! konacno malo pozitive! dobrodosli!

  • Tamna zvjezda:

    Pa da, eto, jedva čekaju, hrle u svoju nakaradnu domovinu, u kojoj caruju, " korumpirani uhljebe, poltroni i ostali šljam"

  • Deleted user:

    imamo vec i previse domoljuba na ledjima