Emotivno

Potomci hrvatskih iseljenika iz Australije i Južne Amerike vraćaju se u Lijepu Našu

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
23.03.2018.
u 09:23

Čestitajući novim državljanima, Zvonko Milas poručio je kako vjeruje da će njihovo profesionalno iskustvo, stečeno državljanstvo, ali i znanje hrvatskoga jezika pridonijeti izgradnji bolje budućnosti Hrvatske

Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, primio je jučer nove hrvatske državljane, stipendiste Ureda, polaznike tečaja hrvatskoga jezika ''Croaticum'' na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Državljanstvo su dobili: Bosnic Anthony Ivan iz Australije (završio studij ekonomije), Koljanin Vasquez Mariela Volterine iz Čilea (završila studij psihologije), Marachi Gomez Kathia Maria Rocio iz Paragvaja (završila studij turizma), Romero Perez Rodrigo Ignacio iz Čilea (završio studij novinarstva i ekonomije), Buzolic Contador Javiera Antonia iz Čilea (završila studij prava), Ivana Maria Valdivia Grubisic iz Perua (završila studij ekonomije) i Fiorella Guadalupe Valdivia Grubisic iz Perua (završila studij za upravu i turizam). 

Svi oni izrazili su želju i spremnost ostati u Lijepoj Našoj: "Hrvatska je prije svega sigurna zemlja, prelijepa je i ona je naša domovina".

Čestitajući novim državljanima, Zvonko Milas poručio je kako vjeruje da će njihovo profesionalno iskustvo, stečeno državljanstvo, ali i znanje hrvatskoga jezika pridonijeti izgradnji bolje budućnosti Hrvatske. 

"Na tom putu će vam Ured i Vlada Republike Hrvatske pomoći kako biste se što prije i što bolje integrirali u hrvatsko društvo", naglasio je državni tajnik Milas.

Ovom događaju prisustvovala je i Renata Pernek, voditeljica Službe za državljanstva Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske.

Ponosne na stečeno hrvatsko državljanstvo, uz pratnju tamburaškog sastava, sestre Fiorella i Ivana Grubisic otpjevale su: "Hrvatica ja sam mlada" i "Croatio, iz duše te ljubim".

Komentara 6

II
iifever2
01:47 25.03.2018.

bravo! konacno malo pozitive! dobrodosli!

TZ
Tamna zvjezda
08:39 26.03.2018.

Pa da, eto, jedva čekaju, hrle u svoju nakaradnu domovinu, u kojoj caruju, " korumpirani uhljebe, poltroni i ostali šljam"

DU
Deleted user
16:26 24.03.2018.

imamo vec i previse domoljuba na ledjima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije