Preduvjeti za ostanak

Peruanka želi živjeti u Hrvatskoj

Frances Marie Anne Perez Chocano
Foto: Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
1/2
05.03.2018.
u 10:13

Državni tajnik Milas izrazio je uvjerenje kako su, uz veliku ljubav koju osjeća za domovinu svojih predaka te, uz stečeno državljanstvo, ali i znanje hrvatskog jezika, stvoreni preduvjeti za njezin ostanak

Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske u petak je primio Frances Marie Anne Perez Chocano s obitelji. Povod njihova susreta bila je dodjela hrvatskog državljanstva ovoj mladoj Peruanki.

"Od srca vam se zahvaljujem na svemu. Bez potpore ureda bilo bi nam mnogo teže", rekla je Perez Chocano koja je želi ostati živjeti i raditi u Republici Hrvatskoj. 

Državni tajnik Milas izrazio je uvjerenje kako su, uz veliku ljubav koju osjeća za domovinu svojih predaka te uz stečeno državljanstvo ali i znanje hrvatskog jezika, stvoreni preduvjeti za njezin ostanak.

"Vjerujem da ćete vlastito znanje iz područja poduzetništva i administracije uložiti u izgradnju svoje, ali i bolje budućnosti naše zajedničke domovine – Republike Hrvatske", napomenuo je Milas. 

Dodajmo na kraju kako je Frances Marie Anne Perez Chocano posljednjih šest mjeseci boravila u Lijepoj Našoj gdje je, zahvaljujući stipendiji Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, učila hrvatski jezik. Porijeklom je s otoka Brača (Milna).

Komentara 1

KA
Kadjar
00:15 07.03.2018.

Ne treba osudjivati ovu mladu ženu, iz inozemstva je, slabo govori hrvatski i još blage veze nema u što se upustila i gdje je došla živjeti! Kad napokon shvati šro je učinila, dobro će joj doći naše EU državljanstvo da otperja za Njemačku!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije