Moja Hrvatska
Naslovnica Priče

Peruanka želi živjeti u Hrvatskoj

Državni tajnik Milas izrazio je uvjerenje kako su, uz veliku ljubav koju osjeća za domovinu svojih predaka te, uz stečeno državljanstvo, ali i znanje hrvatskog jezika, stvoreni preduvjeti za njezin ostanak
05. ožujka 2018. u 10:13 1 komentara 2295 prikaza
Frances Marie Anne Perez Chocano
Foto: Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Pogledajte galeriju 1/2

Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske u petak je primio Frances Marie Anne Perez Chocano s obitelji. Povod njihova susreta bila je dodjela hrvatskog državljanstva ovoj mladoj Peruanki.

Ivanka Čoga PRIČA IZ ŠIBENIKA Dok drugi odlaze iz Hrvatske, Ivanka se vratila u rodni kraj

"Od srca vam se zahvaljujem na svemu. Bez potpore ureda bilo bi nam mnogo teže", rekla je Perez Chocano koja je želi ostati živjeti i raditi u Republici Hrvatskoj. 

Državni tajnik Milas izrazio je uvjerenje kako su, uz veliku ljubav koju osjeća za domovinu svojih predaka te uz stečeno državljanstvo ali i znanje hrvatskog jezika, stvoreni preduvjeti za njezin ostanak.

"Vjerujem da ćete vlastito znanje iz područja poduzetništva i administracije uložiti u izgradnju svoje, ali i bolje budućnosti naše zajedničke domovine – Republike Hrvatske", napomenuo je Milas. 

Dodajmo na kraju kako je Frances Marie Anne Perez Chocano posljednjih šest mjeseci boravila u Lijepoj Našoj gdje je, zahvaljujući stipendiji Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, učila hrvatski jezik. Porijeklom je s otoka Brača (Milna).

Mary Curac Vremeplov Hrvatica otišla u svijet prepuna nade, a vratila se kao onemoćala starica Cipele Ostali su samo kameni zidovi i vrata Vratila se u Hrvatsku pa nakon 52 godine našla cipele na istom mjestu Zrakoplov Iva Tolić Jedna od deset najboljih mladih molekularnih biologa na svijetu vratila se u Hrvatsku
  • Kadjar:

    Ne treba osudjivati ovu mladu ženu, iz inozemstva je, slabo govori hrvatski i još blage veze nema u što se upustila i gdje je došla živjeti! Kad napokon shvati šro je učinila, dobro će joj doći naše EU državljanstvo da ... prikaži još! otperja za Njemačku!