Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Promocija nautičkog turizma na devet europskih tržišta

Gledano prema županijama, najveći broj noćenja u nautičkom charteru u prvih deset mjeseci ove godine zabilježen je u Splitsko-dalmatinskoj županiji s udjelom od 44 posto, zatim slijede Zadarska s udjelom od 21 posto te Šibensko-kninska županija sa 17 posto
20. studenoga 2019. u 19:37 0 komentara 27 prikaza
Zadar
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Hrvatska turistička zajednica započela je posebnu promotivnu kampanju fokusiranu na promociju nautičkog turizma kao jednog od ključnih segmenata hrvatske turističke ponude. Kampanja će se provoditi do 31. prosinca na devet emitivnih tržišta i to u Njemačkoj, Velikoj Britaniji, Italiji, Austriji, Poljskoj, Francuskoj, Švedskoj, Češkoj i Sloveniji. Aktivnosti u sklopu kampanje provode se putem display oglašavanja, YouTube kanala te društvenih mreža Facebook i Instagram.

Experience Croatia, Feel Slovenia Hrvatska turistička zajednica predstavila Lijepu Našu u Južnoj Koreji i Japanu

„Hrvatska je poželjna nautička destinacija što potvrđuje podatak prema kojem u dosadašnjem dijelu godine u segmentu nautičkog chartera bilježimo preko 537 tisuća dolazaka i 3,5 milijuna noćenja što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast od 12 posto. Imamo iznimno kvalitetnu i očuvanu resursnu osnovu koju intenzivno promoviramo kroz marketinške kampanje te nastupe na specijaliziranim sajmovima. Siguran sam da će i ova kampanja, koju ciljano provodimo u razdoblju posezone, direktno utjecati na kreiranje cjelovite turističke godine i hrvatsku ponudu nautičkog turizma još snažnije pozicionirati na međunarodnom tržištu“, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Sydney Interes za hrvatskom turističkom ponudom nadmašio sva očekivanja

Dodajmo kako su u segmentu nautičkog chartera vodeća tržišta u ovoj godini Njemačka s udjelom u noćenjima od 17 posto, zatim slijede Austrija sa 12 posto, Velika Britanija i Češka sa 7 posto, te domaće tržište s udjelom od 6 posto. Prema posljednjim istraživanjima, nautičari tijekom svog putovanja u Hrvatskoj prosječno troše oko 126 eura po osobi na dan dok dnevni izdaci čarteraša u prosjeku iznose 183 eura. Najveću prosječnu dnevnu potrošnju među čarterašima imaju Britanci s 212 eura, Francuzi s 207 eura te Nizozemci s 202 eura.

Experience Croatia, Feel Slovenia Turistička ponuda Hrvatske prvi put predstavljena u Australiji

Gledano prema županijama, najveći broj noćenja u nautičkom charteru u prvih deset mjeseci ove godine zabilježen je u Splitsko-dalmatinskoj županiji s udjelom od 44 posto, zatim slijede Zadarska s udjelom od 21 posto te Šibensko-kninska županija sa 17 posto.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.