Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Prijedlog bodovne liste kandidata za dodjelu stipendije

Stipendija uključuje trošak tečaja hrvatskog jezika u Republici Hrvatskoj (Zagreb, Split ili Rijeka), subvencioniranu prehranu do dva obroka dnevno, djelomičnu naknadu za smještaj u studentskom domu ili privatno u iznosu od 400 kn mjesečno koja se isplaćuje svim korisnicima stipendije koji su uspješno završili upisani semestar
24. srpnja 2018. u 00:01 0 komentara 94 prikaza
Zagreb
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL, Davor Puklavec/PIXSELL

Temeljem provedenog Javnog poziva za dodjelu stipendije za učenje hrvatskog jezika u domovini u akademskoj godini 2018./19., Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske dodjeljuje do 170 stipendija.

Novi Vinodolski Novi Vinodolski Rekordan broj iseljenika na Maloj školi hrvatskog jezika i kulture

Na Javni poziv, koji je bio otvoren od 18. svibnja 2018. do 18. lipnja 2018., u propisanom roku zaprimljeno je 381 prijava, od kojih je 229 uredno predanih u elektronički sustav. 

Po dovršetku obrade prijava, Povjerenstvo je među navedenim ustanovilo 131 potpunu prijavu. S obzirom na utvrđeni broj od 170 stipendija za dodjelu, između potpunih prijava izvršeno je rangiranje kandidata temeljem kriterija propisanih Javnim natječajem i motivacijskog pisma, za 28 kandidata predloženo je odobrenje samo jednog semestra. 

Strateški plan Evo što je usvojeno na sjednici Vijeća za učenje i poučavanje hrvatskog kao drugog, stranog i nasljednog jezika

Stipendija uključuje trošak tečaja hrvatskog jezika u Republici Hrvatskoj (Zagreb, Split ili Rijeka), subvencioniranu prehranu do dva obroka dnevno, djelomičnu naknadu za smještaj u studentskom domu ili privatno u iznosu od 400 kn mjesečno koja se isplaćuje svim korisnicima stipendije koji su uspješno završili upisani semestar.

Ljetna škola Uče hrvatski jezik jer se žele vratiti u domovinu svojih predaka

Protiv ovog Prijedloga bodovne liste kandidat može Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske podnijeti pisani prigovor elektroničkom poštom u roku od 8 (osam) dana, zaključno s danom 31. srpnja 2018. godine, na adresu: tecaj-hrvatskog-jezika@hrvatiizvanrh.hr.

Odlične vijesti Iseljenici za dobivanje državljanstva više neće morati znati hrvatski jezik

Konačna bodovna lista i Odluka o dodjeli stipendija za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj u akademskoj godini 2018./19. bit će objavljena po okončanju postupka prigovora, a kandidati koji ostvare pravo na stipendiju bit će obaviješteni o datumu zaključivanja ugovora.

 

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.