Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Rekordan broj iseljenika na Maloj školi hrvatskog jezika i kulture

Ovogodišnji program okupio je rekordnih 84-ero polaznika, uzrasta između devet i 16 godina, iz 18 europskih i prekooceanskih zemalja kao što su Sjedinjene Američke Države, Oman, Katar, Švicarska, Irska, Mađarska, Njemačka, Austrija, Italija, Velika Britanija, Belgija, Švedska, Norveška, Slovenija, Francuska, Španjolska, Crna Gora i Hrvatska
19. srpnja 2018. u 07:41 0 komentara 120 prikaza
Novi Vinodolski
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

U Novom Vinodolskom, primorskom ljetovalištu bogate kulturne prošlosti, u organizaciji Hrvatske matice iseljenika 16. srpnja 2018. započela je 26. Mala škola hrvatskoga jezika i kulture.

Hrvatski jezik Izleti, druženje... Sveučilišna škola hrvatskoga jezika i kulture ove godine okupila 28 polaznika Strateški plan Evo što je usvojeno na sjednici Vijeća za učenje i poučavanje hrvatskog kao drugog, stranog i nasljednog jezika

Temeljni cilj ovog ljetovanja jest da djeca koja žive izvan domovine, u zajedništvu sa svojim vršnjacima iz različitih mjesta u Lijepoj Našoj, unaprijede znanje hrvatskog jezika te upoznaju kulturnu i prirodnu baštinu kraja u kojemu borave.

Program škole održava se u Domu Crvenog križa grada Zagreba Hostelu Villa Rustica do 27. srpnja, a djeca će moći sudjelovati u raznim kreativnim igraonicama-radionicama (jezična, kulturološka, likovna, novinarska, lutkarska, dramska, plesna i filmska) te nizu sportskih, rekreativnih i zabavnih sadržaja. Bit će tu još mnogo veselja i radosnih trenutaka u zdravom i sigurnom okolišu pod nadzorom pouzdanih voditelja.

Ljetna škola Uče hrvatski jezik jer se žele vratiti u domovinu svojih predaka Odlične vijesti Iseljenici za dobivanje državljanstva više neće morati znati hrvatski jezik

Ovogodišnji program okupio je rekordnih 84-ero polaznika, uzrasta između devet i 16 godina, iz 18 europskih i prekooceanskih zemalja kao što su Sjedinjene Američke Države, Oman, Katar, Švicarska, Irska, Mađarska, Njemačka, Austrija, Italija, Velika Britanija, Belgija, Švedska, Norveška, Slovenija, Francuska, Španjolska, Crna Gora i Hrvatska.

Objedinjen sadržaj svih radionica bit će prikazan u četvrtak 26. srpnja na večernjoj završnoj priredbi.

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.