Susret nakon osam godina

Predstavnici hrvatske zajednice s premijerom Zaevom

Makedonija
vlada.mk
23.04.2018.
u 10:07

Posebno se razgovaralo i o Trećoj sjednici Međuvladina mješovitog odbora za praćenje provedbe Sporazuma o međusobnoj zaštiti prava hrvatske manjine u Makedoniji i makedonske manjine u Hrvatskoj koja će se održati u Skopju 10. svibnja. 2018.

Predsjednik Vlade Republike Makedonije Zoran Zaev susreo se nedavno s predstavnicima hrvatske zajednice u Makedoniji, Nenadom Živkovićem, članom Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Nevenkom Kostovskom, v. d. predsjednika Zajednice Hrvata u Republici Makedoniji.

Tijekom sastanka pozdravljena je politika premijera Zaeva i nove Vlade usmjerena na potrebe svih građana u državi, neovisno od etničke ili neke druge pripadnosti. Isto tako, pozdravljeni su svi napori Vlade Republike Makedonije u započetim reformskim procesima, unapređenju dobrosusjedske suradnje i napredak na putu prema euroatlantskim integracijama.

Tijekom susreta posebno se razgovaralo i o Trećoj sjednici Međuvladina mješovitog odbora za praćenje provedbe Sporazuma o međusobnoj zaštiti prava hrvatske manjine u Makedoniji i makedonske manjine u Hrvatskoj koja će se održati u Skopju 10. svibnja. 2018.

Najavljeni sastanak održat će se nakon osam godina, pa je potrebno posebnu pozornost usmjeriti na ono što je dosad realizirano na osnovi potpisanog Sporazuma, složili su se sugovornici.

Hrvatska i Makedonija prijateljske su države bez otvorenih pitanja, Hrvatska snažno podržava Makedoniju na euroatlantskom putu i sve to može se iskoristiti za jačanje gospodarske i kulturne suradnje te za još bolju zaštitu prava naših manjinskih zajednica, zaključeno je na sastanku.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije