Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Predsjednica s našom dijasporom u Kanadi: 'Svaki dolazak ovamo za mene je posebna prigoda'

Dodala je kako je, kao hrvatska predsjednica, posebno ponosna na Hrvate u Kanadi koji su se svojim znanjem, stručnošću, odgovornošću i predanim odnosom prema radu, obitelji i društvu integrirali u društvo u kojem žive
14. svibnja 2019. u 09:16 0 komentara 501 prikaza
Foto: predsjednica.hr
Pogledajte galeriju 1/4

Susretom s predstavnicima hrvatske zajednice u Ottawi predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović započela je jučer svoj državni posjet Kanadi, javlja Ured predsjednice.

Dan otvorenih vrata Predsjednica o hrvatskom jeziku u dijaspori: Jaka je želja naših iseljenika za očuvanjem kulture

"Svaki dolazak u Ottawu i susret sa zajednicom za mene je posebna prigoda u kojoj ožive drage uspomene na ovaj grad koji je vaš dom, kao što je bio i meni i mojoj obitelji tijekom rada u veleposlanstvu", rekla je predsjednica, istaknuvši kako je hrvatsko iseljeništvo jedan od prioriteta njezina mandata. 

Dodala je kako je, kao hrvatska predsjednica, posebno ponosna na Hrvate u Kanadi koji su se svojim znanjem, stručnošću, odgovornošću i predanim odnosom prema radu, obitelji i društvu integrirali u društvo u kojem žive. 

AMCA Toronto Hrvati u Kanadi prisjetili se velikog Olivera: Razumio je iseljenike, znao je kako je teško biti daleko od rodnog kraja

"Ponosna sam na sve vas jer ste upravo na temelju tih vrijednosti stekli ugled, pokrenuli poslove, osnovali obitelji i postali ugledni članovi društva, kao uostalom i mnogi naši Hrvati diljem svijeta", istaknula je predsjednica, spomenuvši kako su upravo hrvatski iseljenici bili naša snaga tijekom Domovinskog rata.

"Niste samo materijalno pomagali nego ste i svojim zalaganjem i osobnim kontaktima širili istinu o borbi za samostalnost hrvatske države", napomenula je Grabar-Kitarović.

Za nesebičan i izniman doprinos u pružanju socijalne i duhovne skrbi te za dugogodišnju pastoralnu djelatnost među hrvatskim iseljenicima u Kanadi, predsjednica Grabar-Kitarović dodijelila je Povelju Republike Hrvatske Župi Sv. Nikole Tavelića – Montreal i Hrvatskoj katoličkoj župi sv. Leopolda Mandića – Ottawa, kao i Hrvatsko-kanadskom folklornom savezu – istok, za izniman i dugogodišnji doprinos u promicanju hrvatske baštine, jezika, kulture i folklora te očuvanje hrvatskog identiteta u Kanadi.

Velika potpora Hrvatska dijaspora u Kanadi skupila 750 tisuća kuna

Svečanom ceremonijom dočeka i susretom s glavnom upraviteljicom Kanade Julie Payette započeo je službeni posjet predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović Kanadi.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.