Velika potpora

Hrvatska dijaspora u Kanadi skupila 750 tisuća kuna

Foto: IKA
13.03.2019.
u 09:35

Rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. Željko Tanjić zahvalio je župljanima Župe Naše Gospe Kraljice Hrvata iz Toronta, kao i upravitelju župe dr. vlč. Mladenu Horvatu, na donaciji od 45 690 kanadskih dolara koja je prikupljana tijekom 2018. godine

U gotovo pet godina Župa Naše Gospe Kraljice Hrvata donirala je Hrvatskom katoličkom sveučilištu iznos od 153.057,27 kanadskih dolara. Temeljem ugovora između Torontske nadbiskupije i Sveučilišta koji je potpisan u srpnju 2017. godine i kojim je određena namjena sredstava, novac je od 2014. do 2018. uložen u organizaciju i realizaciju različitih projekata, kao što je pet foto-natječaja čiji su sudionici bili studenti HKS-a. Ipak, najveći dio sredstava namijenjen je za opremanje radijskog i televizijskog studija za Odjel za komunikologiju koje je u tijeku.

Župljani su već nekoliko puta velikodušno ugostili svećenike s HKS-a – ponajprije doc. dr. Krunoslava Novaka s Odjela za komunikologiju koji je s dr. Mladenom Horvatom najzaslužniji za ostvarenje ove suradnje, sveučilišnoga kapelana Odilona Singboa, pročelnika Odjela za komunikologiju izv. prof. dr. Jerka Valkovića te rektora Tanjića – koji su tom prigodom sudjelovali u raznim događanjima i predvodili euharistijska slavlja, a tijekom susreta sa župljanima predstavljali plan i napredak razvoja HKS-a

"Podrška dr. vlč. Mladena Horvata i njegovih župljana Župe Naše Gospe Kraljice Hrvata iz Toronta u Kanadi od neprocjenjive je vrijednosti i važnosti za naše Sveučilište. Radujemo se ovoj suradnji i nadamo se da ispunjavamo očekivanja župljana koji su s nama u svojim molitvama, ali koji financijski podržavaju naše Sveučilište. Svakog četvrtka na svetoj misi spominjemo se naših dobročinitelja i preporučujemo ih našem nebeskom zaštitniku blaženom Alojziju Stepincu", istaknuo je rektor Tanjić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije