SV. LEOPOLDA MANDIĆA

Povijesni dan za Hrvate Gold Coasta. Za manje od dvije godine sagradili crkvu

Foto: Vlado Ilijanić i fra Ivo Tadić
1/5
22.02.2019.
u 09:15

Fra Davor Dominović rekao je prisutnima kako je pri crkvi već počeo djelovati mladi pjevački i instrumentalni zbor koji će nastupati za vrijeme nedjeljnih svetih misa

Svečani dan za vjernike Gold Coasta bilo je otvaranje vrata nove hrvatske katoličke crkve sv. Leopolda Mandića, na adresi 181 Nerang Broadbeach Rd., Carrara, koju su sagradili marljivi vjernici uz pomoć donacija Hrvata iz Sydneya, Canberre, Brisbanea i Geelonga. Svečanost je nedavno okupila veliki broj naših ljudi iz Gold Coasta i Brisbanea, uz one iz Sydneya, Wollongonga i Canberre.

Pomoćni biskup Brisbanea mons. Ken Howell blagoslovio je novu crkvu i održao govor. Osim njega, u slavlju su sudjelovali i provincijal Franjevačke provincije BiH fra Jozo Marinčić, tajnik provincije fra Damir Pavić, delegat Hrvatske inozemne pastve za Australiju i voditelj HKC-a Wollongong fra Ivo Tadić, voditelj HKC-a Brisbane fra Davor Dominović, voditelj HKC-a Canberra fra Miroslav Jelić i više drugih svećenika. Na svečanosti je bio i generalni konzul Republike Hrvatske u Sydneyu Ivica Glasnović.

Na svečanom otvaranju fra Davor Dominiković, uime domaćina, pozdravio je prisutne goste, kao i počasne goste koji su ovamo stigli čak iz Bosne i Hercegovine, te naglasio kako je ovo povijesni dan za Hrvate Gold Coasta koji su za manje od dvije godine uspjeli svojim radom sagraditi crkvu. Nakon svete mise gosti su prešli u klupske prostorije CHNK Croatia-Gold Coasta, kluba koji je i ustupio zemljište za izgradnju crkve. Serviran je bogati ručak, a za zabavu se pobrinuli članovi glazbenog sastava "Sto na sat" na čelu s Pericom Frketićem.

U kraćem kulturnom programu, nakon prigodnih pozdravnih govora, gostima su se predstavili folkloraši HFG-a "Velebit". Potom je voditelj programa fra Davor Dominović rekao prisutnima kako je pri crkvi već počeo djelovati mladi pjevački i instrumentalni zbor koji će nastupati za vrijeme nedjeljnih svetih misa. Osim toga, naglasio je fra Dominović, u planu su i druge aktivnosti.

 

Franjo Harmat

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije