Naslovnica Vijesti

Posebne upisne kvote za pripadnike hrvatske nacionalne manjine i hrvatskog iseljeništva

U akademskoj godini 2019./2020. bit će omogućen upis jednog kandidata na svakom redovitom studiju preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija Povijest, Sociologija, Komunikologija, Psihologija i Sestrinstvo
28. ožujka 2019. u 09:30 0 komentara 111 prikaza
Foto: Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

U petak su Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i prof. dr. sc. Željko Tanjić, rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta, potpisali Sporazum o suradnji.

Čak 217 mjesta Posebna upisna kvota i za gradišćanske Hrvate

Sporazum obuhvaća poticanje znanstvenog istraživanja specifične kulturne i vjerske baštine te suvremenog života hrvatskog iseljeništva, hrvatske nacionalne manjine i Hrvata u Bosni i Hercegovini, kao i migracijskih trendova. Ovim sporazumom obuhvaćeno je razvijanje postojećih i osmišljavanje novih studijskih programa s ciljem integracije i jačanja zajedništva Hrvata koji žive u i izvan Republike Hrvatske, osmišljavanje novih i podupiranja postojećih projekata razmjene studenata te donošenje posebne upisne kvote za pripadnike hrvatske nacionalne manjine i hrvatskog iseljeništva. 

Predstavljeno troknjižje Kako žive Hrvati u Brazilu? Asimilirani su i ne znaju hrvatski jezik

U akademskoj godini 2019./2020. bit će omogućen upis jednog kandidata na svakom redovitom studiju preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija Povijest, Sociologija, Komunikologija, Psihologija i Sestrinstvo. 

Državni tajnik Milas rekao je kako ga veseli što će se posebna upisna kvota za pripadnike hrvatske nacionalne manjine i hrvatskog iseljeništva ove godine ponuditi i na Hrvatskom katoličkom sveučilištu te da vjeruje kako će sigurno biti puno interesa za studij, s obzirom na povezanost hrvatskog naroda koji živi izvan domovine s Crkvom i važnost vjere u njihovu životu.

HiT-1 Oni su potomci hrvatskih iseljenika, zaljubljenici u Lijepu Našu i žele učiti hrvatski jezik

"Svjesni smo iznimne važnosti razmjene studenata, pripadnika hrvatskoga naroda koji žive izvan Republike Hrvatske te razvijanja znanstvenih i stručnih projekata usmjerenih na sve oblike očuvanja i promicanja hrvatskog jezika i kulture", istaknuo je Milas, izrazivši uvjerenje kako će se suradnja između Središnjeg državnog ureda i Hrvatskog katoličkog sveučilišta uspješno razvijati.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.