Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Podijelite svoju osobnu priču za zbirku o migracijama

Europeana poziva zajednice iz Zagreba i šire da podijele svoje osobne priče o migraciji – i predmete poput fotografija, dnevnika, videozapisa i pisama – za svoju zbirku o migracijama
29. kolovoza 2018. u 09:16 0 komentara 96 prikaza
Pismo iz Chicaga
Foto: Croatians of Chicagoland

Svi imamo osobne predmete – poput fotografija, pisama, razglednica ili recepata – koje bismo možda podijelili i priče koje bismo ispričali o tome odakle smo došli i što je oblikovalo naše živote. To uključuje osobne, obiteljske ili priče zajednice o migraciji i imigraciji. 

Hrvatska matica iseljenika Pogledajte zanimljivu izložbu posvećenu dijaspori

Europeana poziva zajednice iz Zagreba i šire da podijele svoje osobne priče o migraciji – i predmete poput fotografija, dnevnika, videozapisa i pisama – za svoju zbirku o migracijama. Mladi i stari pozvani su donijeti jedan ili više predmeta koji su dio njihove priče o migraciji i njihovih obitelji te koliko je moguće više detalja o njima.

Zanimljivost U Madridu predavanje i izložba o hrvatskoj kulturnoj baštini

"Ako s nama podijelite svoju povijest migracija, to može pomoći da ispričamo doista veliku priču – priču o Europi i ljudima koji ovdje žive. Vaša priča dio je bogate i zajedničke povijesti migracija Europe, a sada se može zabilježiti i za budućnost", navedeno je u priopćenju Europeane.

Izložba Kramarić „OUTDOOR WALLS“ Izložbeni postav Lene Kramarić očarao Bečane

Podijelite svoju osobnu priču o migraciji 12. rujna 2018. od 10 do 19 sati u Institutu za migracije i narodnosti (Trg Stjepana Radića 3, Zagreb).

Više informacija možete pronaći na ovom linku...

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.