„OUTDOOR WALLS“

Izložbeni postav Lene Kramarić očarao Bečane

Izložba Kramarić
Snježana Herek
VL
Autor
Snježana Herak
17.12.2017.
u 08:00

Osim ove izložbe Lena Kramarić je sudjelovala i na bečkoj skupnoj izložbi gdje je izlagala svoje radove kao jedina umjetnica koja nije iz Austrije . Izabrana je među 10 finalistica nagrade za umjetnost pod naslovom „Slavljenje ženske raznolikosti“.

„Outdoor Walls“, naziv je izložbe slika mlade hrvatske umjetnice Lena Kramarić, otvorene u galeriji Steiner, u središtu Beča.

U ispreplitanju umjetničinog realnog i irealnog svijeta koji joj vidno mnogo znači i za nju ima jednu važnu psihičku dimenziju , te ostavljen slobodan prostor ljubiteljima likovne umjetnosti za vlastitu interpretaciju ponuđenog, očito se je svidio i Bečanima.

A ponudila je raznolikost tema i motiva te svjež i vedar kolorit. Njene slike jednostavno žive i dišu. Zato je dobro da je ova mlada i vrlo ambiciozna slikarica, inače Zagrepčanka s dubrovačkom adresom, koja je nakon završene Škole primijenjene umjetnosti i dizajna te potom i završene Akademije likovnih umjetnosti (nastavnički odsjek, smjer slikarstvo) u Zagrebu, izašla iz drevnih gradskih zidina Dubrovnika i skoknula do Beča. Osim ove izložbe Lena Kramarić je sudjelovala i na bečkoj skupnoj izložbi gdje je izlagala svoje radove kao jedina umjetnica koja nije iz Austrije . Izabrana je među 10 finalistica nagrade za umjetnost pod naslovom „Slavljenje ženske raznolikosti“.

Kad smo kod nagrada, ove je godine Ega Women organizirao i prvu „Art Award“, nagradu koja se dodjeljuje ženskim umjetnicama za izvanredne umjetničke radove na temu „Žene-Tijelo-Slike“. „Meni su ponudili slijedeće godine samostalnu izložbu u Beču i na to sam ponosna“, rekla nam je Lena, koja se je na svečanom otvaranju bečke izložbe također obratila nazočnom skupu, promovirajući pritom ne samo svoja djela nego i Dubrovnik i Hrvatsku.

„Želim se zahvaliti svima koji su mi pomogli da izlažem u Beču. Prvenstveno Gradu Dubrovniku i Dubrovačko neretvanskoj županiji na njihovoj potpori, ali i mom suprugu koji je s djecom dok sam ja u Beču“, istakla je mlada hrvatska slikarica, o kojoj će se sigurno još mnogo čuti. Otvaranju izložbe je bila nazočna i hrvatska veleposlanica u Austriji dr. Vesna Cvjetković.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije