Dvadeset godina festivala

Više od 400 folkloraša izišlo na pečuške ulice

Dvadeset godina festivala
Foto: Branka Pavić Blažetin
1/4
25.09.2017.
u 11:47

Dojmljiva je bila zajednička pjesma "Dobro došli, dobri ljudi" koju su izveli svi sudionici događaja

Jubilarni 20. međunarodni festival hrvatskih kulturnih društava u organizaciji KUD-a Tanac i Kulturne četvrti Zsolnay, ove se godine održao od 22. do 24. rujna u Šiklošu, Pečuhu, Dušnoku i Salanti.

Na događaju su sudjelovala kulturno-umjetnička društva koja su bila posebno pozvana: KUD Gorjanac – Gorjani (Hrvatska); KUD Kupljenovo – Kupljenovo (Hrvatska); HKUD Lindžo – Neum (Bosna i Hercegovina); HKUD Osijek – Osijek (Hrvatska); Pačići (Tanacov podmladak) – Pečuh (Mađarska); FA Brod – Slavonski Brod (Hrvatska); KUD Tanac – Pečuh (Mađarska); Žejanski zvončari (Hrvatska) i KUD Sarvaš – Sarvaš (Hrvatska).

Prvi dan festivala održan je u Šiklošu uz potporu tamošnje Hrvatske samouprave. Nakon mimohoda gradskim ulicama, u 19 sati uslijedio je galaprogram na kojem su sudjelovali HKUD Lindžo iz Neuma i KUD Kupljenovo (Hrvatska). Zabava je nastavljena u Domu kulture Ferenc Őrsi.

Drugi dan festivala održan je u Pečuhu. Nakon 15-minutne svirke (gajdaški i tamburaški koncert) na glavnom pečuškom trgu i mimohoda gradskim ulicama, u 19 sati u velikoj dvorani Gimnazije "Lajos Nagy" započela je galavečer na kojoj su se predstavili svi sudionici manifestacije. Zajednička zabava trajala je do kasnih jutarnjih sati. 

Prisutne su uime organizatora pozdravili Vesna Velin i József Szávai, a obratila im se prigodnim riječima i generalna konzulica Republike Hrvatske u Mađarskoj Vesna Haluga. Dojmljiva je bila zajednička pjesma "Dobro došli, dobri ljudi" koju su izveli svi sudionici događaja.

Treći dan festivala protekao je u znaku gostovanja u Salanti i Dušnoku. Nastupili su KUD Biser, KUD Kupljenovo, KUD Gorjanac i HKUD Lindžo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije