Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Više od 400 folkloraša izišlo na pečuške ulice

Dojmljiva je bila zajednička pjesma "Dobro došli, dobri ljudi" koju su izveli svi sudionici događaja
25. rujna 2017. u 11:47 0 komentara 555 prikaza
Dvadeset godina festivala
Foto: Branka Pavić Blažetin
Pogledajte galeriju 1/4

Jubilarni 20. međunarodni festival hrvatskih kulturnih društava u organizaciji KUD-a Tanac i Kulturne četvrti Zsolnay, ove se godine održao od 22. do 24. rujna u Šiklošu, Pečuhu, Dušnoku i Salanti.

Santovo Mađarska Vjerski susret i hodočašće bačkih Hrvata na santovačkoj Vodici

Na događaju su sudjelovala kulturno-umjetnička društva koja su bila posebno pozvana: KUD Gorjanac – Gorjani (Hrvatska); KUD Kupljenovo – Kupljenovo (Hrvatska); HKUD Lindžo – Neum (Bosna i Hercegovina); HKUD Osijek – Osijek (Hrvatska); Pačići (Tanacov podmladak) – Pečuh (Mađarska); FA Brod – Slavonski Brod (Hrvatska); KUD Tanac – Pečuh (Mađarska); Žejanski zvončari (Hrvatska) i KUD Sarvaš – Sarvaš (Hrvatska).

Prvi dan festivala održan je u Šiklošu uz potporu tamošnje Hrvatske samouprave. Nakon mimohoda gradskim ulicama, u 19 sati uslijedio je galaprogram na kojem su sudjelovali HKUD Lindžo iz Neuma i KUD Kupljenovo (Hrvatska). Zabava je nastavljena u Domu kulture Ferenc Őrsi.

Drugi dan festivala održan je u Pečuhu. Nakon 15-minutne svirke (gajdaški i tamburaški koncert) na glavnom pečuškom trgu i mimohoda gradskim ulicama, u 19 sati u velikoj dvorani Gimnazije "Lajos Nagy" započela je galavečer na kojoj su se predstavili svi sudionici manifestacije. Zajednička zabava trajala je do kasnih jutarnjih sati. 

Prisutne su uime organizatora pozdravili Vesna Velin i József Szávai, a obratila im se prigodnim riječima i generalna konzulica Republike Hrvatske u Mađarskoj Vesna Haluga. Dojmljiva je bila zajednička pjesma "Dobro došli, dobri ljudi" koju su izveli svi sudionici događaja.

Treći dan festivala protekao je u znaku gostovanja u Salanti i Dušnoku. Nastupili su KUD Biser, KUD Kupljenovo, KUD Gorjanac i HKUD Lindžo.

Humane zvijezde - NK Zrinski Utakmica Zvijezde Hrvatske igraju za Zakladu za hrvatsko školstvo biciklijada CRO TOUR 2017. 40 biciklista vozilo kroz Podravinu Kamp Mađarska Kamp mladih prevoditelja srednjoeuropskih književnosti
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.