Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

40 biciklista vozilo kroz Podravinu

Četrdesetak biciklista družilo se tri dana, a svakoga dana pridružili su im se i biciklisti iz krajeva i naselja kroz koja su prolazili
31. kolovoza 2017. u 08:30 0 komentara 620 prikaza
biciklijada
Foto: Branka Pavić Blažetin
Pogledajte galeriju 1/2

U organizaciji Hrvatske državne samouprave, Odbora za kulturu i sport HDS-a, Kulturno-prosvjetnog centra i odmarališta Hrvata u Mađarskoj te Hrvatskog kulturnog i sportskog centra Josip Gujaš Džuretin koji su bili domaćini ovogodišnje Biciklijade, od 25. do 27. kolovoza 2017. godine treću godinu zaredom održan je CRO TOUR 2017., ove godine kroz Podravinu, točnije kroz dijelove županije Šomođ i županije Baranja.

Nošnje Pogledajte kako su lijepi Hrvati u Mađarskoj obukli nošnje stare više od stotinu godina

Četrdesetak biciklista družilo se tri dana, a svakoga dana pridružili su im se i biciklisti iz krajeva i naselja kroz koja su prolazili. Organizatori ocjenjuju kako je ukupno stotinjak ljudi sudjelovalo na ovogodišnjem CRO TOUR-u. Sudjelovati se moglo nakon prijavljivanja na biciklijadu, a sve troškove (spavanje i prehranu) pokrili su organizatori druženja, osim putovanja do starta i s cilja kućama. Od Kapošvara do Martinaca biciklisti su prošli kroz mjesta Fatac, Háromfa, Bobovac, Bojevo, Rasinje pa sve do Izvara, gdje se noćilo.

Drugi dan, nakon doručka u Izvaru, krenuli su prema Dombolu i Tomašinu, gdje su se družili uz glazbu i noćili. Put je zatim vodio kroz Barč, Tomašin, Daranj, Siget, Dombol, Potonju, Lukovišće, Novo Selo, Brlobaš. Dijelove puta do startnih pozicija biciklisti su prevalili autobusom.

Trećeg dana, nakon doručka u Dombolu, autobusom su se uputili do Brlobaša, odakle su nastavili biciklima kroz Drvljance, Starin, Šeljin, Fok, Križevce pa do Martinaca, gdje je zatvorena ovogodišnja biciklijada. Na svim postajama mjesne Hrvatske samouprave putnici su posluženi osvježavajućim pićima, pecivom i voćem.

Gordan Grlić Radman Zsolt Semjén Zamjenik premijera Mađarske održao govor na hrvatskom jeziku Gordan Grlić Radman Na 88. plenarnom zasjedanju Veleposlanik Grlić Radman izabran za predsjednika Dunavske komisije Santovački Hrvati Santovački Hrvati Spomenik maloj hrvatskoj zajednici koja polako nestaje
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.