CRO TOUR 2017.

40 biciklista vozilo kroz Podravinu

biciklijada
Foto: Branka Pavić Blažetin
1/2
31.08.2017.
u 08:30

Četrdesetak biciklista družilo se tri dana, a svakoga dana pridružili su im se i biciklisti iz krajeva i naselja kroz koja su prolazili

U organizaciji Hrvatske državne samouprave, Odbora za kulturu i sport HDS-a, Kulturno-prosvjetnog centra i odmarališta Hrvata u Mađarskoj te Hrvatskog kulturnog i sportskog centra Josip Gujaš Džuretin koji su bili domaćini ovogodišnje Biciklijade, od 25. do 27. kolovoza 2017. godine treću godinu zaredom održan je CRO TOUR 2017., ove godine kroz Podravinu, točnije kroz dijelove županije Šomođ i županije Baranja.

Četrdesetak biciklista družilo se tri dana, a svakoga dana pridružili su im se i biciklisti iz krajeva i naselja kroz koja su prolazili. Organizatori ocjenjuju kako je ukupno stotinjak ljudi sudjelovalo na ovogodišnjem CRO TOUR-u. Sudjelovati se moglo nakon prijavljivanja na biciklijadu, a sve troškove (spavanje i prehranu) pokrili su organizatori druženja, osim putovanja do starta i s cilja kućama. Od Kapošvara do Martinaca biciklisti su prošli kroz mjesta Fatac, Háromfa, Bobovac, Bojevo, Rasinje pa sve do Izvara, gdje se noćilo.

Drugi dan, nakon doručka u Izvaru, krenuli su prema Dombolu i Tomašinu, gdje su se družili uz glazbu i noćili. Put je zatim vodio kroz Barč, Tomašin, Daranj, Siget, Dombol, Potonju, Lukovišće, Novo Selo, Brlobaš. Dijelove puta do startnih pozicija biciklisti su prevalili autobusom.

Trećeg dana, nakon doručka u Dombolu, autobusom su se uputili do Brlobaša, odakle su nastavili biciklima kroz Drvljance, Starin, Šeljin, Fok, Križevce pa do Martinaca, gdje je zatvorena ovogodišnja biciklijada. Na svim postajama mjesne Hrvatske samouprave putnici su posluženi osvježavajućim pićima, pecivom i voćem.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije