Nedostatak kvalificiranog osoblja

Ovog ljeta u Bavarskoj nisu redovno vozili autobusi i tramvaji jer je nedostajalo vozača

Pixabay
14.08.2019.
u 10:59

Sa 63 tisuće slobodnih radnih mjesta nastao je veliki manjak u proizvodnim zanimanjima, uključujući industriju

Prema podacima Njemačke savezne agencije za zapošljavanje, najviša potreba za radnicima je trenutačno za zanimanje vodoinstalatera, javlja RTL.de, prenosi Fenix Magazin.

Slijede njegovatelji za starije osobe. Krajem srpnja samo je u tim sektorima prijavljeno više od 472 tisuće slobodnih radnih mjesta.

Sa 63 tisuće slobodnih radnih mjesta nastao je veliki manjak u proizvodnim zanimanjima, uključujući industriju.

Njemački građani osjećaju nedostatak kvalificiranog osoblja samo u određenim sektorima. Ovog ljeta u Bavarskoj nisu redovno vozili autobusi i tramvaji jer je nedostajalo vozača.

Također, sve je više izvještaja o privremenom zatvaranju bolnica u cijeloj zemlji budući da nedostaje medicinskih sestara. Čak i broj kvalitetnih bolnica i liječnika opće prakse postaje oskudan. U zdravstvu je oko  61 tisuća ponuda za posao.

U Njemačkoj agenciji za zapošljavanje krajem srpnja registrirano je 2539 liječničkih mjesta, što je povećanje za nešto manje od 15 posto u odnosu na 2014. godinu. Osim toga, prema podacima Nacionalnog udruženja liječnika zdravstvenog osiguranja Berlina, od 2017. nedostaje 2600 liječnika obiteljske medicine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije