Buenos Aires

Ovo su teme o kojima će raspravljati Hrvati iz Južne Amerike

Stella Hubmayer
27.09.2019.
u 08:41

Očekuju nas tri dana intenzivnog rada i društvenih odnosa kako bismo razgovarali o tome koje su politike potrebne za jačanje dijaspore ove regije

Buenos Aires bit će domaćin 5. susreta Hrvatske dijaspore Južne Amerike koji će se održati od 28. do 30. studenoga 2019. u Kulturnom centru Kirchner i Hotelu Panamericano.

Argentinsko-hrvatska industrijska i trgovačka komora organizira ovaj susret na kojem će sudjelovati predstavnici tvrtki Južne Amerike i Republike Hrvatske, a bit će prisutni i izaslanici Vlade Republike Hrvatske.

U Buenos Airesu će se tijekom dva dana održati okrugli stol o trgovini i ulaganjima, identitetu, jeziku i sveučilišnoj bilateralnoj suradnji te povratku iseljenika u Hrvatsku.

Istaknuti stručnjaci vodit će izlaganja dvaju panela na sljedeće teme:

Društveno-kulturološki paneli (hrvatski identitet i kultura)

– Hrvatski identitet i kultura
– Državljanstvo i povratak u Hrvatsku
– Udruge i institucije dijaspore u Južnoj Americi
– Programi za mlade
– HRT programi za dijasporu
– HSK Hrvatske svjetske igre

Ekonomsko-trgovački paneli (Ekonomska suradnja, razmjena i trgovinsko udruživanje)

– Trgovinska razmjena između Hrvatske i Južne Amerike. Čimbenici i budući izazovi
– Turizam i prilike južnoameričkih agencija
– Nekretnine u Hrvatskoj. Mogućnosti ulaganja za dijasporu
– Poduzetništvo u Hrvatskoj i procvat IT poslova

U četvrtak će se u Kulturnom Centru Kirchner održati kulturna večer, otvorena za javnost, gdje će se pokazati svi oblici kulture Hrvata u Buenos Airesu. U subotu će u ponudi biti razne rekreativne aktivnosti na izbor, a navečer tango show, u kojem ćemo zajedno uživati uz empanade i vino. Očekuju nas tri dana intenzivnog rada i društvenih odnosa kako bi razgovarali o tome koje su politike potrebne za jačanje dijaspore ove regije.

Argentinsko-hrvatska industrijska i trgovačka komora zadužena je za organizaciju skupa, a uživa i pokroviteljstvo veleposlanstva Republike Hrvatske i Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije