Naslovnica Vijesti

Potomci hrvatskih iseljenika iz Južne Amerike žele pomoći Lijepoj Našoj

Tijekom tjedna koji traje od 22. do 27. listopada na programu će biti kulturne aktivnosti namijenjene hrvatskoj zajednici u Ekvadoru
16. kolovoza 2018. u 09:10 0 komentara 574 prikaza
Guayaquil
Foto: GettyImages

Četvrti skup hrvatske dijaspore Južne Amerike 2018. održat će se 26. i 27. listopada u gradu Guayaquilu u Ekvadoru.

Stigli podaci Brojni Hrvati pratili utakmicu u Čileu, Boliviji, Ekvadoru i Peruu

Prijedlog za približavanje i povezivanje hrvatskih zajednica Južne Amerike krajem veljače 2015. dalo je Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Santiagu s predstavnicima naših iseljeničkih institucija iz Čilea, Bolivije i Perua. Do sada su organizirana tri godišnja susreta – u Limi, Peruu 2015., u Santa Cruz de la Sierri, Bolivija 2016. i u Santiagu, Čile 2017. Sastanku u Santiagu pridružile su se hrvatske zajednice iz Argentine, Paragvaja i Brazila.

Emotivno Potomci hrvatskih iseljenika iz Australije i Južne Amerike vraćaju se u Lijepu Našu

Cilj susreta je jačanje kulturnog identiteta potomaka hrvatskih iseljenika i povezivanja naših zajednica u Južnoj Americi s ciljem stvaranja čvrste mreže za suradnju s domovinom.

Brojna zajednica potomaka hrvatskih iseljenika s ovog kontinenta najavljuje da želi i može pomoći afirmaciji mlade Hrvatske u svijetu. 

Tijekom tjedna koji traje od 22. do 27. listopada, na programu će biti kulturne aktivnosti namijenjene hrvatskoj zajednici u Ekvadoru: tjedan hrvatske kuhinje, tradicionalna hrvatska jela dostupna u restoranu hotela, besplatni satovi hrvatske kuhinje, predstavljanje hrvatskih filmova... Misa zahvalnica održat će se 28. listopada.

Danijela Tasovac Prvo desetljeće u iseljeništvu Život Hrvatice u Južnoafričkoj Republici: Lijep je osjećaj čuti materinski jezik svakog dana

Organizacijski odbor skupa čine: Udruga Hrvata Ekvadora, Marco Buzolic i Alex Tudor, članovi savjeta za Hrvate izvan Republike Hrvatske za Čile, Robert Jakubek, počasni konzul Republike Hrvatske u Boliviji i član Savjeta za Hrvate izvan RH za Boliviju, Ana Maria Kuljevan Peinovic, počasna konzulica Republike Hrvatske u Peruu te veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Čileu.

Više informacija o događaju potražite na službenoj internetskoj stranici organizatora...

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.