Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Potomci hrvatskih iseljenika iz Južne Amerike žele pomoći Lijepoj Našoj

Tijekom tjedna koji traje od 22. do 27. listopada na programu će biti kulturne aktivnosti namijenjene hrvatskoj zajednici u Ekvadoru
16. kolovoza 2018. u 09:10 0 komentara 659 prikaza
Guayaquil
Foto: GettyImages

Četvrti skup hrvatske dijaspore Južne Amerike 2018. održat će se 26. i 27. listopada u gradu Guayaquilu u Ekvadoru.

Stigli podaci Brojni Hrvati pratili utakmicu u Čileu, Boliviji, Ekvadoru i Peruu

Prijedlog za približavanje i povezivanje hrvatskih zajednica Južne Amerike krajem veljače 2015. dalo je Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Santiagu s predstavnicima naših iseljeničkih institucija iz Čilea, Bolivije i Perua. Do sada su organizirana tri godišnja susreta – u Limi, Peruu 2015., u Santa Cruz de la Sierri, Bolivija 2016. i u Santiagu, Čile 2017. Sastanku u Santiagu pridružile su se hrvatske zajednice iz Argentine, Paragvaja i Brazila.

Emotivno Potomci hrvatskih iseljenika iz Australije i Južne Amerike vraćaju se u Lijepu Našu

Cilj susreta je jačanje kulturnog identiteta potomaka hrvatskih iseljenika i povezivanja naših zajednica u Južnoj Americi s ciljem stvaranja čvrste mreže za suradnju s domovinom.

Brojna zajednica potomaka hrvatskih iseljenika s ovog kontinenta najavljuje da želi i može pomoći afirmaciji mlade Hrvatske u svijetu. 

Tijekom tjedna koji traje od 22. do 27. listopada, na programu će biti kulturne aktivnosti namijenjene hrvatskoj zajednici u Ekvadoru: tjedan hrvatske kuhinje, tradicionalna hrvatska jela dostupna u restoranu hotela, besplatni satovi hrvatske kuhinje, predstavljanje hrvatskih filmova... Misa zahvalnica održat će se 28. listopada.

Danijela Tasovac Prvo desetljeće u iseljeništvu Život Hrvatice u Južnoafričkoj Republici: Lijep je osjećaj čuti materinski jezik svakog dana

Organizacijski odbor skupa čine: Udruga Hrvata Ekvadora, Marco Buzolic i Alex Tudor, članovi savjeta za Hrvate izvan Republike Hrvatske za Čile, Robert Jakubek, počasni konzul Republike Hrvatske u Boliviji i član Savjeta za Hrvate izvan RH za Boliviju, Ana Maria Kuljevan Peinovic, počasna konzulica Republike Hrvatske u Peruu te veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Čileu.

Više informacija o događaju potražite na službenoj internetskoj stranici organizatora...

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.