Tradicionalni koncert

Zbor Otvorena srca i gostujući glazbenici približit će Bečanima hrvatski Božić

Kursalon
PR
10.12.2017.
u 11:58

Na prigodnom prijamu svi će imati priliku kušati izvrsna gradišćanska vina i delicije iz Hrvatske

Mješoviti zbor gradišćanskih i ostalih Hrvata "Otvorena srca", pod ravnanjem mladog Splićanina Giuseppea Terze, održat će 16. prosinca 2017. s početkom u 18 sati, u prestižnom Kursalonu u Beču, već tradicionalni Božićni koncert. Na programu su blagdanske pjesme iz svih krajeva Lijepe Naše i šire. 

Uz "Otvorena srca" nastupit će i mladi ruski virtuozni violinist Yury Revich koji svira na Stradivarijevoj violini te splitska mezzosopranistica Eya Doris Maye, uz pratnju simfonijskog orkestra Ton der Jugend iz Beča.

Nakon koncerta, na prigodnom prijamu svi će imati priliku kušati izvrsna gradišćanska vina i delicije iz Hrvatske. Organizatori događaja su Matica hrvatska Beč, Hrvatski centar i bečki Kursalon. 

Mješoviti zbor "Otvorena srca" osnovan je 1983. godine i djeluje kao sekcija Hrvatsko-gradišćanskog kulturnog društva (HGKD) u glavnom gradu Austrije. Broji više od 35 članova, uglavnom gradišćanskih Hrvata i suvremenih hrvatskih doseljenika.

Komentara 1

SA
sargu123
20:59 10.12.2017.

Hoće li nastupiti "Zagrebački dječaci"? Zbor osmišljen po ideji Tuđmanovoj tamo u devedesetima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije