Ovaj vikend

Predbožićni Salzburg uljepšat će i glazbenici iz Hrvatske

Salzburg
Foto: Thinkstock
1/2
07.12.2017.
u 08:21

Tjedan dana poslije, dakle 16. prosinca u 14 sati, također na trgu ispred salzburške katedrale svoje višeglasno pjevačko umijeće pokazat će višestruko nagrađivana dubrovačka klapa Kaše

U sklopu Godine kulture Hrvatska – Austrija 2017. i manifestacije Austrijsko-hrvatski dani kulture i prijateljstva u Salzburgu, predbožićni Mozartov rodni grad svojim nastupima uljepšat će i glazbenici iz Hrvatske: Mješoviti pjevački zbor Hrvatskog pjevačkog glazbenog društva Zoranić iz Zadra, zagrebački Ženski vokalni ansambl Zwizde i dubrovačka klapa Kaše.

Za ovu promociju naše domovine i njezinih sjajnih glazbenika u Austriji te sklapanja hrvatsko-austrijskog prijateljstva na svim razinama, pobrinula se Hrvatska kulturno-umjetnička udruga Hrvatski san iz Salzburga, na čelu s predsjednicom Verom Papić.

"Svi hrvatski glazbenici nastupit će ispred katedrale na središnjem trgu u Salzburgu. Zadarski zbor Zoranić, koji uskoro slavi 110. godišnjicu postojanja i jedno je od najstarijih hrvatskih amaterskih društava, predstavit će se u subotu 8. prosinca u 16 sati. Sljedeći dan u 16 sati Austrijance i njihove strane goste zabavljat će Zwizde iz Zagreba s tradicionalnim pjesmama s područja Slavonije, Baranje i Bačke. Sve članice prave su Šokice i napjevima iz svoga kraja sigurno će oduševiti publiku", rekla je Vera Papić, napomenuvši kako će poznate hrvatske modne dizajnerice Petra Petričec, Gordana Zucić i Tajana Balaž-Jurišić za taj nastup odjenuti pjevačice ansambla u svoje modne etnokreacije.

Tjedan dana poslije, dakle 16. prosinca u 14 sati, također na trgu ispred salzburške katedrale, svoje višeglasno pjevačko umijeće pokazat će višestruko nagrađivana dubrovačka klapa Kaše. Ona će izvornim pjesmama dubrovačkog kraja predstaviti davni pjev gospara.

"Dođite i s ponosom uživajte u nastupima naših glazbenika koji će Austrijancima i brojnim stranim gostima iz cijelog svijeta u središtu Salzburga predstaviti hrvatsku kulturno-glazbenu baštinu", zaključila je Papić.  

Komentara 1

TR
TrvtkoKomadina01
17:19 07.12.2017.

Koliko će nas to koštati ? U Austriji kultura, glazba su djelatnosti koje stvaraju profit, dio koji obogaćuje turističke djelatnosti, a kod nas su samo paraziti koji promoviraju razne frljiće i brojnu sličnu gamad,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije