Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Evo o čemu se raspravljalo na sjednici Međuvladinog mješovitog odbora za zaštitu nacionalnih manjina

Nakon potpisivanja Zapisnika državni tajnik Milas zahvalio je svom kolegi Ademiju i svim članovima MMO-a na doprinosu u radu te na usvajanju kvalitetnih i realnih preporuka s ciljem daljnjeg razvijanja partnerske i učinkovite suradnje
10. srpnja 2019. u 00:01 0 komentara 215 prikaza
Foto: Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

U ponedjeljak je u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske održana četvrta sjednica Međuvladina mješovitog odbora za zaštitu nacionalnih manjina između Republike Hrvatske i Republike Sjeverne Makedonije. Izaslanstva su predvodila dvojica supredsjedatelja: Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Edmond Ademi, ministar u Vladi Republike Sjeverne Makedonije zadužen za dijasporu.

Zastava Rezultati natječaja Odobrena sredstva za programe i projekte hrvatske nacionalne manjine

Tijekom sjednice analizirana je provedba usvojenih preporuka s prethodne sjednice koja je održana u lipnju 2018. u Skopju te su razmotrena aktualna pitanja od važnosti za obje manjine. Posebno je istaknuta važnost aktivnog sudjelovanja predstavnika obiju manjina u radu MMO-a. Po završetku sjednice i usklađivanju Zapisnika na hrvatskom i makedonskom jeziku, supredsjedatelji Zvonko Milas i Edmond Ademi potpisali su Zapisnik koji će obje strane dostaviti svojim vladama, a koji će služili kao važan instrument za daljnje unaprjeđenje položaja nacionalnih manjina te dodatno pridonositi sveukupnom razvoju suradnje između dviju zemalja.

Koljnof Mladi znaju što žele. U Mađarskoj predstavili prijedloge za dobrobit hrvatske manjine

Nakon potpisivanja Zapisnika državni tajnik Milas zahvalio je svom kolegi Ademiju i svim članovima MMO-a na doprinosu u radu te na usvajanju kvalitetnih i realnih preporuka s ciljem daljnjeg razvijanja partnerske i učinkovite suradnje.

Ministar Ademi zahvalio je domaćinima na uspješnoj suradnji u pripremi i tijekom ove sjednice, kao i institucijama Republike Hrvatske na potpori koju pružaju Republici Sjevernoj Makedoniji u procesu pristupanja euroatlantskim integracijama. 

Zagreb Održan pripremni sastanak supredsjedatelja Međuvladina mješovitog odbora za manjine

"S ponosom ističem da makedonska nacionalna manjina u Republici Hrvatskoj ima Ustavom i ustavnim zakonom zajamčen status i visoku razinu manjinskih prava, a veseli nas što su u proteklih godinu dana i u Republici Sjevernoj Makedoniji vidljivi određeni pozitivni pomaci za koje se nadamo da će se nastaviti te se nadam da će i Republika Sjeverna Makedonija što prije primjereno odrediti status hrvatske nacionalne manjine sukladno našim vrlo dobrim i prijateljskim odnosima, kao i potpisanom Sporazumu o zaštiti nacionalnih manjina između dviju država iz 2007. godine", naglasio je Milas.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.